Campus PIVA

In de reeks van de bezoeken aan gerenommeerde hotelscholen in Vlaanderen, bezocht Meersmaak twee weken geleden campus PIVA om aan te schuiven in het didactisch restaurant Hof Van Leysen. We worden ontvangen door Herman De Pooter, technisch adviseur, CVO Provincie Antwerpen. We dompelen ons met andere woorden onder in de mogelijkheden die de school voor volwassenen kan bieden. Uiteraard richten wij ons vooral op de opleidingen in het kader van eten & drinken. Het is al vrij laat op de avond, een nokvolle Kennedytunnel doet ons namelijk later op de afspraak verschijnen. Niet erg! De persoonlijke informatie, ontvangst en rondleiding krijgen we toch.

Studieaanbod CVO Provincie Antwerpen Campus Piva

 Het studieaanbod voor volwassenen op Campus PIVA is enorm uitgebreid en gevarieerd:

  • Bakker
  • Banketbakker
  • Bedrijfsbeheer
  • Bierkenner
  • Hotelbedrijf (kok & kelner)
  • Kelner
  • Kok
  • Mode
  • Slager
  • Wijnkenner

De lessen worden in een modulair systeem gegeven waardoor je het tempo van de opleiding kan afstemmen op je eigen mogelijkheden en waarbij je een certificaat verwerft bij het doorlopen van een bepaald opleidingstraject (certificaat hulpkok, certificaat kok, certificaat keukenverantwoordelijke,…). Uniek project is de opleiding Hotelbedrijf (kok & kelner) waarbij je in één jaar alle modules vanaf de basis tot de à la carte dienst doorloopt in een traject overdag en afrond met een stage van één maand. Nadien ontvang je het diploma secundair onderwijs Hotelbedrijf.

Heb je interesse in 1 van de opleidingen? Kom naar de opendeurdag op Campus PIVA op zaterdag 23 april 2016 (11u-17u). U kan eveneens informeren en inschrijven voor de éénjarige opleiding Hotelbedrijf (om 14u).

PIVA hotelschool
PIVA hotelschool
PIVA hotelschool

Didactisch restaurant Hof Van Leysen

Na de rondleiding en de info mogen we aan tafel schuiven in het didactisch restaurant Hof Van Leysen. Dit nieuwe restaurant is prachtig! Eiken vloeren met grote bar en uitzicht op het keukenteam. Hier verfijnen de cursisten hun technieken om te gaan met gasten, interactie te vormen met het keukenteam en op te dienen,… Wij nemen plaats aan een tafeltje recht aan de keuken. Het is er een bedrijvigheid van jewelste maar alles lijkt rustig en ordelijk te verlopen. De muziek speelt rustig en we genieten! We vangen aan met een parelende huiswijn en krijgen drie amuses: bruschetta, paprika gevuld met tonijn en wrap met kruidenkaas en ham. Daarna hebben we de keuze uit twee verschillende gerechten. We kiezen voor witloofvelouté met dobbelsteentjes gerookte zalm en bieslooksnippers, krokant gebakken kalfszwezeriken geparfumeerd met vadouvan en gepekelde groenten, gebakken Ierse ossenhaas met kort gebakken ganzenlever, jus van Madeira, champignonvariatie en een crème van eekhoorntjesbrood. Om te eindigen een dessertbordje met klassieke dessertjes: javanais, biscuit,…Mmmm!

Jammer genoeg kan je als particulier niet reserveren in het restaurant. Dit restaurant is voorbehouden aan cursisten, personeelsleden,…

Didactisch restaurant Hof Van Leysen
Didactisch restaurant Hof Van Leysen
Didactisch restaurant Hof Van Leysen
Didactisch restaurant Hof Van Leysen

Wij kunnen alleen maar besluiten dat al de hotelscholen die we bezochten (ook Spermalie en Ter Duinen) cursisten en leerlingen begeleiden met kennis en kunde én nog belangrijker met passie voor het vak. Dat doet ons werkelijk veel plezier!

p

CVO Provincie Antwerpen

Campus Piva

Desguinlei 244

2018 Antwerpen

03 242 26 19

info@cvoprovincieantwerpen.be

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!