Foto:Pieter Declercq

Meersmaak was op vrijdag 3 mei te gast bij Coeur d’Artichaut in Gent (met dank aan Edward voor de organisatie).
Foodbloggersdiner part 2 ging van start bij een uitstekend aperitief op het gezellige terras van het restaurant. Op deze druilerige dagen is er geen sprake van maar 3 mei was een warme aangename lentedag en aperitieven op een terras is dan mooi meegenomen.
Gent is voor mij een vrij onbekende stad. Mijn huisgenoten durven er al eens te gaan shoppen maar eerlijk gezegd was me de schoonheid van de stad niet bekend. Op mijn weg naar Coeur d’ Artichaut passeer ik de Vooruit. Een statig gebouw in hartje Gent met een geschiedenis om ‘u’ tegen te zeggen. Ik las net voordien een artikel in Humo en kon me perfect de sfeer van weleer voorstellen.
Mijn voornemen is om vaker Gent aan te doen. Parkeren in 1 van de centrumparkings of de trein nemen is peanuts. Dat terzijde.
In Coeur d’ Artichaut worden we culinair verwend. Chef van dienst is Tom Van Lysebettens. Met zijn ervaring in topzaken zoals Het Gebaar, de ideale maestro om de gerechten te verfijnen tot topkwaliteit.
We genieten van een handvol gerechten, die gewillig aan elkaar worden doorgeschoven. Foodbloggers zijn gekend om hun (letterlijke) honger naar verschillende smaaksensaties, geuren, texturen,…en dat zullen we geweten hebben.
De krokante varkenswang was mijn persoonlijke favoriet. Dat het aangenaam vertoeven is, behoeft geen betoog: Coeur d’ Artichaut werd immers genomineerd voor de Internationale Restaurant & Bar Awards. Deze prestigieuze designprijs wordt elk jaar in Londen uitgereikt door een internationale jury uit de designwereld met klinkende namen zoals Wallpaper en Frame Magazine.
Mij zien ze hier zeker terug.

Voor meer info:

Coeur d’Artichaut
Onderbergen 6
B-9000 Gent
Tel: +32 9 225 33 18

Foto:Pieter Declercq

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!