Wat is Mysoda?

Mysoda is een van oorsprong Fins merk, dat nu ook in België verkrijgbaar is.  Het bedrijf wil consumenten een duurzame en milieuvriendelijke oplossing bieden om thuis koolzuurhoudende dranken te degusteren. Bedoeling is om onze drinkervaringen eerst en vooral milieuvriendelijker te maken. Uniek is dat de Mysoda bruiswaterapparaten vervaardigd zijn uit bijna 100% hernieuwbaar biocomposiet, een ecologisch en innovatief alternatief voor fossiel plastic. Dit materiaal is vervaardigd door UPM, een Fins bio-industriebedrijf uit de bosbouw. Door een combinatie van twee volledig hernieuwbare ingrediënten, namelijk houtsnippers uit gecertifieerde dennenbossen en tall-olie, onstaat een stevig en duurzaam materiaal.

Zelf bruiswater en frisdrank maken

Water is het belangrijkste bestanddeel van het menselijk lichaam en één van de belangrijkste bronnen van mineralen. Met Mysoda maak je thuis zelf sprankelend water. Puur of met een smaakje naar keuze. Met de Mysoda concentraten kun je smaak toevoegen aan je sprankelende water en zo je eigen frisdrank creëren. Bruiswater en frisdrank maak je dus gewoon zelf, en je hoeft geen (plastic) flessen meer aan te slepen. Met de Mysoda herbruikbare waterflessen bespaart een gemiddeld gezin meer dan 1000 flessen in 3 jaar.

Eerste kleine keukenapparaat op basis van biocomposiet

Mysoda tilt de duurzaamheid en het ontwerp van bruiswatermakers naar een heel nieuw niveau. Traditioneel worden dit soort kleine keukentoestellen gemaakt van plastic op fossiele basis. Mysoda biedt nu een duurzaam alternatief en brengt met zichtbare houtvezels en een milde geur van hout een stukje bos naar uw aanrecht. Het biocomposiet dat in de Mysoda bruiswatermakers wordt gebruikt, is net zo sterk als plastic, maar is niet schadelijk voor de planeet. Het bestaat uit 60% polypropyleen (gemaakt van dennenolie) en 40% houtvezel. Beide grondstoffen zijn bijproducten van de zagerij- en pulpindustrie en daarom hoeven er geen bossen meer te worden gekapt. Met de introductie van de Mysoda apparaten (Woody en Toby) gemaakt van bijna 100% hernieuwbaar biocomposiet wordt de categorie van kleine huishoudtoestellen naar een nieuw niveau van duurzaamheid gebracht en wordt  de ecologische voetafdruk van het eindproduct aanzienlijk verminderd.

Eenvoudig in gebruik

Het gebruik van een Mysoda apparaat is opmerkelijk eenvoudig. Het is bijzonder stil en heeft een makkelijk te gebruiken quick-lock-flesmechanisme. Uiteraard is er geen elektriciteit nodig om een fles bruisend water te bereiden. Mysoda biedt 3 types apparaten: Woody, Toby en Ruby.

De elegante Woody bruiswatermaker is ontworpen uit bijna 100% hernieuwbaar biocomposiet. De Woody is verkrijbaar in vijf verschillende kleuren die allemaal een unieke afwerking hebben met subtiel zichtbare houtvezels. Het pakket bevat een bruiswatermaker, een herbruikbare 1L-waterfles en een hervulbare CO2-cilinder die tot 60L sprankelend bruiswater kan maken.

Ook de Toby bruiswatermaker is vervaardigd uit het ecologisch en innovatief biocomposiet. Het apparaat is beschikbaar in 2 kleuren en beschikt bovendien over een antivriesmondstuk wat de carbonatatie van zeer koud water mogelijk maakt. Het pakket bevat een bruiswatermaker, twee herbruikbare waterflessen (1L & 0,5L) en een hervulbare CO2- cilinder die tot 60L sprankelend bruiswater kan belopen.

Mysoda Ruby combineert modern design met functionaliteit en robuustheid. Het apparaat is gemaakt van duurzaam aluminium met een elegante matte afwerking.  Ruby is beschikbaar in 3 kleuren en beschikt over een antivriesmondstuk die het mogelijk maakt om zeer koud water te carboneren.

Het pakket bevat een bruiswatermaker, twee herbruikbare waterflessen (1L & 0,5L) en een hervulbare CO2-cilinder die tot 60L sprankelend bruiswater kan belopen.

Wij hebben de Woody in zacht groene kleur in ons bezit. Het feit dat we bruiswater kunnen maken zonder bijna een frank uit te geven én nog milieuvriendelijk te drinken vinden we een grote plus. Het design van de Woody past perfect in onze keuken en is een designvol item op het aanrecht. Wegstoppen in een kast is dus absoluut niet nodig. Het quick-lock-flesmechanisme is even onder de knie krijgen maar van zodra in de vingers is het geen enkel probleem snel en zonder morsen bruiswater bij te maken.

Herbruikbare waterflessen en ruilsysteem voor CO2- flessen

Mysoda’s herbruikbare waterflessen zijn compatibel met alle Mysoda bruiswatermakers. Zowel de fles als de bruiswatermaker hebben een quick-lock mechanisme waardoor ze gemakkelijk te gebruiken zijn. De hoeveelheid plastic in de dop en de bodem werd verminderd door het grootste deel te vervangen door biocomposiet op basis van hout. De met water gevulde waterfles bewaart u in de koelkast en wanneer u wilt genieten van een fris, bruisend drankje, voegt u eenvoudigweg een hoeveelheid koolzuurgas toe. De vervaltijd van het product is op de fles aangegeven, waarna het aan te raden is om deze te vervangen door een nieuwe. Was de waterflessen niet in te heet water of in de vaatwasmachine. Met een CO2- cilinder bespaar je ongeveer 40 flessen. Er is een ruilsysteem opgezet door Mysoda. De lege cilinder wordt op het verkooppunt geruild voor een volle cilinder en je betaalt enkel voor de prijs van het gas.

De Mysoda smaken

Om heerlijke smaken aan je bruiswater toe te voegen, kies je gewoon een Mysoda concentraat en voeg je die toe aan jouw vers gemaakt sprankelend water. Er zijn maar liefst 10 smaken beschikbaar. Een enkele Mysoda-fles smaakconcentraat is genoeg om tot 11 liter kant-en-klare drank te maken voor elke smaak. Wij proefden de roze pompelmoes. De Mysoda smaken worden aangeboden in glazen recycleerbare flessen. Mysoda smaakjes worden in samenwerking met La Maison Guiot – onderdeel van de Monin group – in Frankrijk geproduceerd.

Mysoda is momenteel verkrijgbaar in bijna 400 winkels waaronder Selexion, Expert, Excellent, Intermarché en onafhankelijke electro, huishoud- en voedingswinkels.

De prijzen schommelen tussen de € 79,95 en de € 169,95, afhankelijk van het type. De prijs van de Woody die wij hebben getest, is € 79,95. De smaken kosten € 4,95 en de cilinder € 12,95.

Onze ervaring

Wij hebben de Woody uitgetest en zijn meteen gevallen voor zijn zachtgroene (pigeon) kleur. Deze kleur past perfect in onze witte keuken. Wegstoppen in een kast is niet nodig. Integendeel het apparaat in biocomposiet heeft een prominente plek in onze keuken. Het toestel is zeer eenvoudig in gebruik. Door het quick-lock systeem klikt de fles in een mum van tijd in het apparaat waardoor je zonder verspilling van water je favoriete frisdrank zo bij de hand hebt. Koelen kan perfect in de koelkast. Geen gesleur meer met liters waterflessen en nog betaalbaar ook!

Meer informatie

Mysoda

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!