Lekker pannenkoeken recept….Wie lust ze niet? Ik heb ze gebakken met Carlsbourg le beurre des chefs en dat gaat zeer goed. Maar je kan ze uiteraard ook gewoon bakken in goede boter of olie met een neutrale smaak (arachideolie, zonnebloemolie, maïsolie).

  • 200 g bloem
  • 3 eieren
  • 450 ml volle melk
  • snuifje zout
  • goede boter
  1. Neem een grote mengkom en doe er de bloem in.
  2. Maak een kuiltje in de bloem en doe er de eieren in.
  3. Meng de eieren met de bloem en giet in een straaltje de melk erbij.
  4. Meng de gesmolten boter en het zout erdoor. Giet door een zeef.
  5. Warm een pan goed op.
  6. Smelt er een klontje boter in en giet er al draaiend wat deeg in.
  7. Bak de pannenkoek aan beide kanten.
  8. Lekker met suiker, siroop, confituur…

 

Tip: Je kan een klont boter laten smelten in de pan. Doe de gesmolten boter in kopje. Giet bij ieder baksel de gesmolten boter (uit het kopje) terug in de pan. Laat de boter heel de pan zien en giet terug in het kopje. Zo win je tijd en is de boter snel verdeeld over de pan.

 

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!