Vroeger als we met de bus terug kwamen van skivakantie namen mijn ouders een tussenstop in het vredelievend dorpje Kaysersberg (geboorteplaats Albert Schweitzer). Aangezien we tegen de middag arriveerden aten we daar Quiche Lorraine. De smakelijke hartige taart uit de Noord-Franse regio Lorraine. Een mooie afsluiter van de krokusvakantie. Deze taart kan je perfect op voorhand maken en in de oven of microgolf terug opwarmen. Serveer eventueel met een (gemengde) salade en french dressing. Smakelijk!

Voor 4 personen:

  • 1 rol kruimeldeeg
  • 250 g spekblokjes
  • 1 wit van prei
  • 4 eieren
  • 400 ml room
  • 200 g gemalen Emmentaler
  • peper en zout
  • boter
  1. Kuis de prei en snijd in fijne ringen.
  2. Stoof de prei  ca. 12 minuten in een klontje boter zonder kleuren.
  3. Bak de spekblokjes.
  4. Kluts de eieren in een grote kom.
  5. Meng er de room en de kaas onder.
  6. Kruid met peper en zout.
  7. Schik het deeg in een taartvorm.
  8. Prik de bodem even in met een vork.
  9. Verdeel er de prei en het spek over.
  10. Giet er het eimengsel over.
  11. Bak in een voorverwarmde oven van 180°C in ca. 35 minuten.

 

Maak je liever zelf je deeg?

  • 240 gr bloem
  • 120 gr boter op kamertemperatuur
  • 10 cl water zout
  1. Zeef de bloem met een 1/2 koffielepel zout.
  2. Kneed het samen met de boter.
  3. Voeg regelmatig wat van het water toe.
  4. Kneed nu het deeg tot een bol en laat het afgedekt een uur in de koelkast rusten.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!