Restaurant De Kleine Zavel Antwerpen

Restaurant De Kleine Zavel Antwerpen

Soms heb je zo van die restaurants waar je met plezier nog eens langs gaat. Zo ook Restaurant De Kleine Zavel in, vergis je niet, Antwerpen. Ik bezocht dit restaurant op een warme zomerdag in juli vorig jaar met vriendinnen en beloofde mezelf toen snel terug te keren, mét de echtgenoot. Dit weekend kregen we de kans dit restaurant uitgebreid te bezoeken. We wonen in het Waasland en hebben geen zin Antwerpen met de auto binnen te rijden. Waar vind je dan in godsnaam parkeerplaats op een zaterdagavond? We parkeren op Linkeroever en nemen de voetgangerstunnel. In geen 35 jaar heb ik deze nog eens genomen. Nostalgie ten top! Ronkende roltrappen, immense lift en meer dan 500 m doorstappen met zicht op oneindig. Op de rechteroever wandelen we nog eens 100 m verder en bereiken zo, als een fluitje van een cent, De Kleine Zavel. Niets zo gemakkelijk!

Restaurant De Kleine Zavel Antwerpen

De Kleine Zavel (DKZ)

Bij binnenkomst heerst er al een gezellige drukte. De houten vloer kraakt als weleer. Wist je trouwens dat het pand dienst deed als eerste bordeel van de stad? De huidige eigenaar Jeremie Landweer nam in 2014 de leiding en liet de meeste gerechten bedenken door niemand minder dan chef Kenny Bernaerts, eerder actief in een aantal van de beste restaurants ter wereld en samen met Wout Bru het gezicht van MasterChef op VTM. In de keuken vind je Gerard Spuesens terug, finalist van de prestigieuze Prosper Montagnéwedstrijd.

En het blijft niet alleen bij een restaurant. Recent zag ook DKZ sur l’O het levenslicht. Een diner-en evenementenboot (Flandria 17) met tochten op de Schelde. Onder het vlaggenschip van het bedrijf vind je nog een consultingbedrijf voor de horeca (Concept Architects) terug.

Veelbelovend dus!

Menu

Jeremie komt ons aan tafel het concept van het restaurant toelichten. De Kleine Zavel is een gastrobar met kleine gerechtjes (de grootte van een voor – of tussengerecht) op het menu. Je eet à la carte aan € 18,00/gerecht of kiest de menu. Wij kiezen het menu met 4 gerechtjes en dessert (€ 70,00 + € 31,00 aangepaste wijnen). Mijn echtgenoot laat de wijn links liggen en krijgt de suggestie te kiezen voor een Swinckels’ (een pilsener van de Bavariagroep). Naast de 4 gerechtjes kan je ook kiezen uit respectievelijk 3 (€ 55,00 + wijnen € 25,00) of 5 gerechtjes (€ 85,00 + wijnen € 36,00). Het menu is bovendien diabetesvriendelijk. Reden om recent 3 suikerklontjes te krijgen van restaurantgids Zucsu.

Jeremie Landweer
Swinckels
Swinckels'

Restaurantbeleving

We starten met een perfect geschonken koel glaasje champagne Moutondon van het huis.
Als eerste gerecht kiezen we, op aanraden van de eigenaar, voor Secreto (Spaans 3 maanden gerijpt rundsvlees). Het vlees is subliem. Ik drink er een Sauvignon Blanc bij. Als tweede gerecht volgt de Belle Fontenay (aardappelpuree) met coquille en oester voor mij en een gerecht met traag gegaard buikspek en langoustine voor mijn echtgenoot. De serveertijd tussen de gerechten is ruim en dat kunnen we wel waarderen. Dineren doen we graag in een ontspannen en relaxte sfeer en dat kan De Kleine Zavel perfect waarmaken. De Kleine zavel is volboekt. Als laatste gast komt ook Belle Perez en haar partner het pand binnen gewandeld. Een foto nemen hoort er dan ook bij natuurlijk. Belle Perez ondergaat het allemaal even vriendelijk en correct.

Belle Perez

Als derde gerecht kiezen we voor de vol-au-vent met kalfszwezerik. Ik drink er een witte Bon Courage uit Zuid-Afrika bij. Als laatste volgt lamsnavarin. De gerechtjes zijn fijn, mooi geserveerd en van kwaliteit. Jeremie en zijn personeel zijn vriendelijk en geven uitleg over de herkomst van de ingrediënten, antwoorden op vragen en maken een oprecht persoonlijk contact met de klant, zonder te familiair te worden. Het dessert laat mijn echtgenoot voor wat het is, maar ik kan hoegenaamd niet weerstaan aan de voorgestelde Chaud Froid: warme chocolademousse en karamelijs in een glaasje. Ik beklaag het me hoegenaamd niet. Overheerlijk gewoon! Alleen al het dessert is een reden terug te komen. ook de French Coffee is met kennis van zaken geschonken. Wij keren met plezier terug!!

Secreto
Vol-au-vent met kalfszwezerik
Restaurant De Kleine Zavel Antwerpen
p

De Kleine Zavel
Stoofstraat 2
2000 Antwerpen
+32 3 231 96 91
www.dkz-group.be

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!