Elk nieuw jaar hebben we het goede voornemen minder te snoepen en op de lijn te letten. We hebben geen zin daar strikte, onoverkomelijk en eenzijdige diëten voor te volgen. Toen we de kans kregen het nieuwste kookboek van Weight Watchers in te kijken, gaf dat vernieuwde inspiratie voor een doelmatige aanpak. Het is niet dat we dagelijks de menu’s van WW koken maar het geeft alleszins voldoende inspiratie meer groenten te verwerken. Stap 1 is dan ook gezet. De foto’s in dit artikel zijn van Weight Watchers zelf.

Hoezo flex?

Afvallen op een gezonde en bewuste manier? Dit boek helpt daarbij. Het succes van de Weight Watchers methode is intussen bekend: een wetenschappelijk onderbouwd en haalbaar programma dat gemakkelijk past in ieders leven. Weight Watchers is een vertrouwde en zeer succesvolle naam op het gebied van afvallen. Weight Watchers formuleert een pasklaar antwoord op de vraag ‘Wat eten we vandaag?’. In dit boek vind je immers voor elke dag van het jaar een suggestie voor een dagmenu en een bijhorend recept volgens het nieuwe Flex Programma. Het nieuwe Weight Watchers Flex programma dat is gebaseerd op het wetenschappelijk onderbouwd SmartPoints systeem leert je de juiste keuzes te maken waardoor je nog steeds kan eten waarvan je houdt én goede afslankresultaten behaalt. Het moedigt je aan te kiezen voor meer fruit, groenten, eiwitten en minder suikers en verzadigde vetten. Je mag nog alles eten: je kiest voedingsmiddelen op basis van hun SmartPoints waarde, jouw SmartPoints dagtotaal en waar je zin in hebt.

Zero Points® voedingsmiddelen

Weight Watchers heeft de lijst uitgebreid van producten die je niét hoeft te tellen:    Zero Points® voedingsmiddelen. SmartPoints die je de ene dag niet gebruikt, kan je overdragen naar een ander moment wanneer het jou uitkomt. Zo wordt het Flex programma nog flexibeler en past het ook in jouw leven!

Winnaar

Wisten jullie trouwens dat WW door het jaarlijkse dieet rapport van US News (het op 1 na grootste nieuwsmagazine in de VS), opnieuw verkozen werd tot winnaar in de categorieën, ‘beste dieet voor gewichtsverlies algemeen’, ‘beste commerciële dieet’ en ‘beste dieet om snel gewicht te verliezen’. Ook haalde WW topscores in de categorieën ‘gemakkelijkst te volgen’, ‘beste dieet globaal’, ‘beste gezondheidsdieet’ en ‘beste diabetesdieet’. Een mooie start van het nieuwe jaar!

Recepten voor elke dag

Nog meer flexibiliteit, nog beter in te passen in het dagelijks leven en nog meer smullen? Het nieuwe programma biedt het allemaal. Dankzij de zero Points® voedingsmiddelen kun je nu namelijk nog meer genieten! Weight Watchers inspireert! Of je nu kiest voor een uitgebreid ontbijt, iets snels uit het vuistje, iets zoets voor tussendoor, een diner voor twee of een groot familiediner. In dit kookboek vind je het ideale recept, niet alleen voor elke gelegenheid, maar ook voor elk moment tussendoor.

365 dagen kookboek

Het 365 dagen kookboek geeft een overzicht van dagmenu’s en recepten. De recepten zijn onderverdeeld per seizoen, wat visueel gemaakt wordt door het gebruik van andere kleurtjes onderaan de bladzijde. Op het einde van elk seizoen is plaats voorzien om notities te maken. Aan alle dagmenu’s en recepten is een SmartPoints waarde toegekend. Ook de bereidingstijd is telkens aangegeven. Voor de dagmenu’s is rekening gehouden met de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden om ervoor te zorgen dat het lichaam voldoende gezonde voedingsstoffen binnen krijgt. Het SmartPoints dagtotaal is 23. Per week en per dag kan je recepten en dagmenu’s vinden (ontbijt, lunch, hoofdmaaltijd en tussendoortje). Op het einde van het boek kan je een alfabetische index en een index van de SmartPoints waarden vinden. Die laatste gaat van recepten met een SmartPoints waarde van 0 tot 17. Het kookboek is overzichtelijk opgesteld en geeft inspiratie in overvloed! De mooie foto’s geven een extra dimensie aan het kookboek!

Recept Bami Goreng met tofu (7 SmartPoints)

Wij houden van eenvoudige recepten die in een handomdraai klaar zijn. Dit eenpansgerecht is er zo eentje. Handig, gezond en makkelijk! Recept voor 1 persoon.

­Ingrediënten
 • 50 g ongekookte mie
 • 2 wortels
 • 1 lente-ui
 • 100 g peultjes
 • 100 g tofu
 • 3 eetlepels sojasaus
 • 1 koffielepel olie
 • 50 g sojascheuten/
 • taugé
 • peper, zout, chilivlokken
Bereiding
 1. Kook de mie gaar.
 2. Maak met een spiraalsnijder slierten van de wortels.
 3. Snij de lente-ui in lange stukjes en halveer de peultjes.
 4. Snij de tofu in blokjes en laat ca. 15 minuten marineren in 2 eetlepels sojasaus.
 5. Verhit de olie in een grote pan of wok en bak de peultjes en wortel ca. 10 minuten.
 6. Voeg de tofu en lente-ui toe en bak nog ca. 5 minuten.
 7. Voeg de mie en sojascheuten/taugé toe en bak kort mee.
 8. Breng op smaak met peper, zout, de rest van de sojasaus en chilivlokken.
p

Weight Watchers – 365 dagen (herziene versie)
Uitgeverij: Lannoo
Prijs: € 23,95
Weight watchers
Mail

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!