Review Special.T by Nestlé

mrt 6, 2018

We zijn theeliefhebbers eerder dan koffieliefhebbers, met uitzondering van de zoon die met veel liefde en geduld voor een perfecte kop koffie gaat. Desalniettemin drinken wij graag een tasje thee. Wat me altijd tegen zit, is het feit dat je water moet opzetten, kopjes moet nemen, voor ieder een zakje thee moet bijeen zoeken of in de weer moet met een theelepel en verse losse thee. Ik vind het doorgaans een gedoe en begin er zelden aan. Jammer want thee smaakt me altijd. Liefst vers en liefst in een mooie tas en zonder al te veel gedoe. Met andere woorden het voorstel om de Special.T by Nestlé te testen, komt als geroepen. Dit toestel heeft het allemaal: vlot thee zetten met verse thee in bijbehorende theeglazen. Wij testen het voor u uit!

Verse thee in een capsule

Ik kan het concept niet beter uitleggen dan men in dit filmpje doet. Verse thee wordt geplukt en wordt na 1min25 via de capsule rechtstreeks in het theeglas gegoten. Eenvoudig, toch?

New Mini T.

Wij testen de New Mini T., een compacte en nauwkeurige theemachine. Het mooie design past zonder problemen in onze keuken. Met een eenvoudige druk op de knop loopt de thee klaargemaakt in het theeglas. Het water is in een mum van tijd klaar waardoor je nauwelijks moet wachten. De machine herkent elke capsule en past de infusie aan tot op de graad en de seconde nauwkeurig. Je hebt hierbij de keuze uit 35 soorten thee, infusies en Rooibos, geteeld in de meest prestigieuze tuinen over de hele wereld. Bij de theemachines MY.T is de theesterkte instelbaar. Dat kan bij onze machine, die veel kleiner is, niet! Als de thee klaar is, valt de capsule automatisch in een opvangbakje.

Waterfilter voor een optimale smaak en kleur

De bijgeleverde waterfilter zorgt voor een optimale kleur en smaak. Met deze waterfilter kan je zonder problemen 150 kopjes thee zetten. Van zodra de indicator aangeeft dat je de waterfilter moet vervangen, doe je dat best voor een gegarandeerde kwaliteit. Leuke accessoires zorgen voor een nog leukere thee-ervaring! Zo kan je bijpassende theeglazen, een travel mug, een degustatiebox met 25 capsules, een capsulehouder, … bestellen.

Onze favoriete smaken

Zoals gezegd heb je keuze uit 35 theesoorten. Deze zijn verpakt in leuke kleurrijke doosjes per soort. In elk doosje zijn doorgaans 10 capsules te vinden. De verpakking is recent veranderd maar het ritueel, de smaak en de kwaliteit blijven behouden. De verpakking is rationeler geworden met minder verpakkingsmateriaal. De thee is geselecteerd op basis van hun topkwaliteit en heeft geen toevoeging van kunstmatige aroma’s. Deze creaties zijn allemaal vrij van smaakversterkers of kleurstoffen. Ook wij hebben onze favoriete smaken. Je kan een keuze maken uit groene thee, zwarte thee, infusies, rooibos, blauwe thee en witte thee. Enkele theesoorten zijn uitermate geschikt om ook koud te drinken. Om je keuze nog te verfijnen kan je kiezen uit je favoriete theemoment (ontbijt, lunch,…), de aromatische toetsen (specerijen, menthol, plantaardig,…), het land van oorsprong (China, Japan, India,…) en de eigenschappen (biologisch, koud,…). Mijn favoriet is zonder twijfel Mint Marrakech Style, een authentieke melange van lichtgerookte groene parelthee met frisse munt en subtiele kruiden uit de Marokkaanse traditie. Voor mijn vrouw de klassieke Earl Grey topfavoriet, voor de dochter eveneens Red Romance en voor de zoon Rose Amour, een groene thee met aromatische toetsen van o.a. framboos en lychee. Bijzonder is niet alleen de intense smaken maar ook het geurpalet. Van zodra we de thee laten lopen, vult ons huis zich met een heerlijke theegeur. Wij zijn er alle vier zot van!

Wat kost de New Mini T. en zijn capsules?

De New Mini T. kost € 99,99, inclusief 10 theecapsules, gratis waterfilter en gratis levering. De theecapsules kosten € 3,90 per doosje van 10 stuks. Een degustatiebox met 25 capsules kost € 28,00. Wenst u een theemachine te bestellen of wenst u meer informatie?

p

Special.T
New Mini T.
0800 40 431 (tussen 8u-20u)

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!