vlierbloesemlikeur

St-Germain is een artisanale likeur gemaakt van verse vlierbloesems. De bloesems worden aan het eind van de lente geoogst in de Savoie om vervolgens te worden verwerkt tot een unieke, moderne likeur die inmiddels in de bekendste bars ter wereld wordt gebruikt. St-Germain wordt immers door de beste bartenders gezien als het perfecte ingrediënt voor het bereiden van de meest uiteenlopende cocktails met een subtiele fruitig-florale toets.

Oogst

Tegen het einde van de lente worden in de Savoie op enkele weken tijd de delicate vlierbloesems geoogst. Zo’n 100 boeren haasten zich in die periode om zoveel mogelijk bloesems met de hand te plukken en ze – vaak nog per fiets – naar de inzamelpunten te brengen. Het komt erop aan snel te zijn, want de delicate bloemen verliezen vlug aan kwaliteit.

Productie

Van de diverse dorpen in de Savoie, worden de vlierbloesems met spoed noordwaarts naar de Bourgogne gebracht, waar de distilleerderij van St-Germain zich bevindt. Daar aangekomen worden de bloesems meteen te week gelegd. Elke dag van de oogstperiode wordt deze moes aangevuld met nieuwe bloesems om vervolgens te worden vermengd met eau de vie, zoals ambachtelijke distilleerders dit al eeuwen doen. Tenslotte wordt aan de drank natuurlijk rietsuiker toegevoegd en is het eindproduct een gebalanceerde likeur met een heerlijk frisse vlierbloesemsmaak met toetsen van peer, perzik en pompelmoes.

vlierbloesemlikeur

Prijs en beschikbaarheid

St-Germain is beschikbaar in flessen van 70 cl (aanbevolen verkoopprijs: 34,99 euro) en tijdelijk ook in een cadeauverpakking die bestaat uit een fles van 50 cl St-Germain een Carafe (aanbevolen verkoopprijs: 24,99 euro).

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!