Recept voor stoofvlees met bier

Stoverij, een typisch Belgische klassieker. Lekker met frietjes, kroketten, puree,… .

Voor 3 à 4 personen:

  • 1 kg stoofvlees (rund)
  • 1 dikke ajuin
  • 1 palm 33 cl (of een ander donker bier)
  • 1 eetlepel zachte  mosterd
  • 1 eetlepel pickles
  • paar druppeltjes worcestersaus
  • provençaalse kruiden
  • 1 koffielepel aardappelzetmeel
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • boter
  1. Pel de ajuin en snijd in stukken.
  2. Doe een klontje boter in een pan en voeg het vlees toe.
  3. Kruid het vlees met zout, peper en nootmuskaat.
  4. Kleur het vlees mooi bruin aan.
  5. Doe het vlees in een pot.
  6. Doe nog wat boter in de pan en bak de ajuin goudbruin.
  7. Voeg de ajuin toe aan het vlees.
  8. Blus de pan met het bier en schraap de bakresten los.
  9. Giet het bier bij het vlees.
  10. Voeg de mosterd, pickles, worcestersaus en een snuifje provençaalse kruiden toe.
  11. Zet het vlees juist onder met water.
  12. Kruid met zout en peper.
  13. Laat het ca. 90 minuten pruttelen.
  14. Check of het vlees goed mals is.
  15. Proef de saus en kruid eventueel bij met peper en zout.
  16. Los het aardappelzetmeel op in een beetje water.
  17. Bind de saus (met het aardappelzetmeel) tot sausdikte.

 

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!