Gisteren zijn we, na een onderbreking van meer dan 10 jaar, in ’t Convent gaan eten. Onze zoon was toen 7 maanden en ter gelegenheid van een festiviteit bij de schoonouders waren we daar toen op uitnodiging voor een lang weekend. ’t Convent ligt voor ons in ’the middle of nowhere’.
Na anderhalf uur rijden bereiken we de Westhoek en zien we het statige pand van ’t Convent verschijnen. Omringd door een prachtige tuin, jammer genoeg te koud om in te vertoeven, en een prachtige oprit bereiken we de ingang. We worden vakkundig naar onze tafel geleid en voor we het weten zitten we aan de champagne. De gelegenheid is deze keer onze eerste kennismaking bijna een kwarteeuw geleden. Met mondjesmaat komen de gasten binnen. De zaal zit ruim gevuld voor een maandagavond. De eetruimte geeft een huiselijk gevoel, de open haard brandt, de gasten keuvelen gemoedelijk aan de andere tafels. Chef van dienst is de jonge Sébastien Ververken, partner van Sharon, de dochter des huizes. We nemen de Menu ’t Convent en worden 6 gangen lang verrast door kabeljauw, zeewolf, rode poon, zeeduivel, varkenswangetje, en een verfijnd dessert met passievrucht, karamel en bloedsinaasappel. De algemene deler zijn fijn uitgebalanceerde borden met oog voor detail met kwaliteitsproducten (ook hopscheuten passeren de revue) en leuke smaakcombinaties. We sluiten af met een thee met versnaperingen, na een shot snuiftabak met eucalyptus en munt, en keren voldaan naar Oostende voor een overnachting bij de schoonouders.
Voor meer info:
’t Convent
Restaurant – Hotel – Crypte – Wellness
Halve Reningestraat 1 – 8647 Reninge
 T +32 (0)57 40 07 71 – F +32 (0)57 40 11 27

 

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!