Tefal Expertise
Een week of 2 geleden had Meersmaak de gelegenheid het nieuwste gamma van Tefal, het Tefal Expertise-gamma, te testen. Dit in combinatie met een pakket biologische en lokale producten van Smartmat. Twee vliegen in 1 klap dus!

Tefal Expertise-gamma

Met het Expertise-gamma lanceert Tefal een nieuwe generatie pannen, de duurzaamste op de markt, dankzij een met titanium versterkte bekleding.

Meersmaak heeft al ettelijke pannen uitgetest en steeds met verrassend resultaat. Tefal staat hierbij zeker bovenaan het lijstje. Niet enkel door de kwaliteit en de duurzaamheid van de pannen maar ook door de connectie die Tefal bij mij oproept. Mijn grootmoeder en mijn moeder koken al van in het begin met deze set pannen. Tefal is een merk dat voor mij steevast met koken en degelijkheid geassocieerd wordt. Ik gebruik Tefal ook in mijn eigen keuken en ben blij dat een gamma ontwikkeld wordt waarbij een levensduur van 12 jaar vooropgesteld wordt. Dat betekent bovendien een beperkte impact op het milieu. Maar het gamma biedt nog meer…

  • Titanium Excellence-bedekking
  • Handvat in roestvrij staal
  • Thermospot (warmte-indicator)
  • Geschikt voor alle warmtebronnen (inclusief inductie)
  • € 37,99 (pan van 24 cm)
  • Mogelijkheid voor de Ingenio-versie (afneembare handvaten)

Dankzij de anti-aanbaklaag kan u voeding bereiden zonder vetstoffen toe te voegen. De originele smaak blijft behouden en de aroma’s blijven bewaard. Voordeel is dat dat deze manier van koken de risico’s op hart-en vaatziekten verminderen.

Wat is de Thermospot?

Wat betekent dat rode bolletje op de bodem van je Tefalpan eigenlijk? De thermospot kleurt rood van zodra je pan met anti-aanbaklaag, de ideale baktemperatuur van 180 °C bereikt. Het resultaat zijn mooi gekleurde voedingswaren met een perfecte textuur en smaak. De thermospot vermijdt schadelijke stoffen die gevormd worden door de hoge bereidingstemperaturen.

Mijn bevindingen

Tefal moderniseert en dat merk je met het Expertise-gamma. Vlees en groenten bakken minder snel aan met de thermospot en de anti-aanbaklaag. Ik voeg nagenoeg geen vetstoffen toe voor een beter en gezonder bakresultaat. Ik kook op inductie en ook hier doet de Tefalpan zijn werk. De pan ziet er modern uit met zijn zwarte kleur en past perfect in onze moderne witte keuken. Het oog wil ook wat! Ik heb geen pannen met afneembare handvaten maar kan me voorstellen dat dat erg handig is om de pannen op te bergen of in de oven te zetten. Ook dat is mogelijk in dit gamma. De prijs is niet overdreven en gezien het feit dat een levensduur van 12 jaar wordt voorspeld, zeker te verantwoorden.

Tefal Expertise
Tefal Expertise

Smartmat

Wat is Smartmat?

Smartmat levert wekelijks verse ingrediënten en bijhorende recepten aan huis in heel Vlaanderen, Brussel en Waals-Brabant. Zo helpen ze gezinnen dagelijks een gevarieerde en gezonde maaltijd op tafel te toveren. Bij het samenstellen van de kookpakketten geeft Smartmat de voorkeur aan lokale, biologische producten zonder overbodige additieven. De hoeveelheden van de ingrediënten worden ook precies berekend en volledig verdeeld over de verschillende recepten, zodat er geen onnodige restjes overblijven. De recepten variëren zo dat elke maaltijd telkens opnieuw verrast, makkelijk te bereiden is en in de smaak valt bij groot en klein.

Menu’s

Wekelijks zijn er nieuwe menu’s beschikbaar. Twaalf dagen vooraf kan je op de website of op Facebook de weekmenu raadplegen. Op een zelf gekozen frequentie worden de menu’s aan huis geleverd (via een koelwagen). Basisingrediënten (zoals specerijen bv.) haal je zelf in huis. De menu’s zijn samengesteld en uitgetest door een team voedingsexperts. Bovendien zijn ze gezond en evenwichtig met aandacht voor de voedingswaarde ervan. Minimum 25% bestaat uit biologische producten. Het vlees is uitsluitend Belgisch.

Mijn bevindingen

Wij testen de 3 dagen menu voor 4 personen in week 12. De prijs voor het ganse pakket, levering inclusief, is € 75,00. Wat staat er op het menu? Sambal-gehaktballetjes met mango-& koriandersalsa, Italiaanse cannelloni met romige champignonvulling, gemarineerde kip met gegrilde groenten en mierikswortelsaus. De combinaties zijn speels en gedurfd. Een kleine touch maakt van je gewone maaltijd een bijzondere maaltijd, bv. de mango-& koriandersalsa uit menu 1. Wij zijn zeker te vinden voor deze twist en vinden het een meerwaarde aan het pakket. Daarnaast zijn de bijgeleverde recepten makkelijk uit te voeren en zeer overzichtelijk. De tijdsduur van de bereiding varieert van 30 tot 45 minuten. De eigen ingrediënten uit menu 1 zijn bv. paneermeel, knoflook, sambal, sojasaus, olijfolie en boter. Best haalbaar, toch? Ik ben ook opgetogen over de foto’s van de gerechten. Zo kan ik me al een perfect beeld vormen over hoe het gerecht er zou moeten uitzien. Wij testen deze menu’s met 2 kritische pubers in huis. Niet altijd evident! Maar ze zijn opgetogen en vinden dat we meer zo moeten koken. Complimenten aan Smartmat dus…

Hieronder kan je menu 1 terugvinden. Receptuur integraal overgenomen van Smartmat.

Sambal gehaktballetjes met mango- & koriandersalsa

  • ca. 500 g rundsgehakt
  • 1 zakje voorgekookte tarwe, 250 g
  • 1 krop lollo rosso
  • 300 g tomaten, 3-4 stuks
  • 50 g rode ui ½- stuk
  • 1 komkommer
  • 1 pakje verse koriander, 20 g
  • 1 rode chilipeper
  • 1 mango
  • 1 limoen
  • 2 el paneermeel
  • 1 teentje knoflook
  • ½-1 tl sambal oelek
  • 1 el sojasaus
  • 3 el olijfolie
  • 1 el boter
  • zakje voorgekookte tarwe (250 g)
Sambal gehaktballetjes met mango- & koriandersalsa
  1. Gehaktballetjes: Meng ¾ dl water, 2 el paneermeel, 1 geperste teentje knoflook, ½-1 tl sambal oelek, ½ tl zout en 2 snuifjes zwarte peper in een kom. Voeg ca. 500 g rundsgehakt toe en meng goed om. Vorm met het mengsel 8 balletjes en bestrijk met 1 el sojasaus. Verhit 1 el boter in de Tefal bakpan en bak ze gedurende 5-10 minuten.
  2. Kook 1 zakje voorgekookte tarwe (250 g). Spoel en versnijd 1 krop lollo rosso. Meng de sla met 1 el olijfolie, 1 snuifje zout en 1 snuifje zwarte peper.
  3. Tomaten- & mangosalsa: Hak 50 g rode ui (½-1) fijn. Snijd 300 g tomaten (3-4 st) en 1 komkommer in blokjes. Hak 1 pakje verse koriander (20g) fijn. Leg de helft in een kom opzij (voor bij de tarwe). Halveer en verwijder de pitjes van 1 rode chilipeper en hak deze fijn. Schil en snijd 1 mango in blokjes. Meng alles in een kom. Pers er het sap van 1 limoen over en meng goed om.
  4. Meng de tarwekorrels met 2 el olijfolie, 1 snuifje zwarte peper en 1 snuifje zout. Meng de tarwekorrels met de rest van de koriander.
  5. Serveer de gehaktrolletjes met de tarwe, de salade en de salsa.

Tips

Bewaren

De gehaktballetjes kan je zowel rauw als gebakken invriezen.

Voorbereiden

De gehaktrolletjes en granen kan je op voorhand bereiden. Ook de mango – & koriandersalsa kan je alvast bereiden. Bewaar alles afgedekt in de koelkast.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!