Dit weekend tijdens een shopping dag met de dochter toevallig verzeild geraakt in het Paleis op de Meir. Het is een zonnige lentedag en we nemen plaats op het ruim terras op het binnenplein. Dit terras en annex restaurant wordt uitgebaat door Café Impérial.
Weg van de stadsdrukte genieten we van een glaasje Chardonnay terwijl de dochter een Tarte Tatin naar binnen smikkelt. Het terras zit vol maar het personeel gaat er gezwind mee om. Geen stress te bespeuren. Alles verloopt in een ontspannen en gemoedelijke sfeer. De bezoekers nuttigen een lichte lunch, genieten van een dessert of drinken een glaasje. Wat me opvalt is dat hier zowel de rasechte Antwerpenaar vertoeft, alsook de toerist zijn plaats vindt.
De kaart is beperkt maar biedt een waaier van mogelijkheden, gaande van een ontbijt tot diner.
Gelet op het dessert dat onze tafel siert, wordt dat met de grootste zorg en originaliteit bereid en gepresenteerd. De mogelijkheid tot het nemen van een ontbijt, biedt dan weer vooruitzichten. Een familiefeest waar we naarstig op zoek zijn naar een zaal, krijgt in mijn gedachten al vorm. Een vraag aan de assistent manager brengt verheldering en we mogen onmiddellijk een optie nemen. Resultaat: eind oktober 2012 komen we nog eens terug met 40 personen in ons kielzog. We zijn meer dan tevreden.
Bij het verlaten van het Paleis, stappen we in de gaanderij The Chocolate Line binnen. De geur van chocolade komt ons al tegemoet. Een imposant schilderij van Dominique Persoone, alias Shock-o-Latier verwelkomt ons even verderop. Kunstwerken in chocolade, een chocoladekleed van Miss België naar een ontwerp van Nicky Vankets, een winkel, een zicht op de chocoladeshooter en enkele chocolatiers aan het werk zijn de hoogtepunten van ons bezoek. De drie pralines die we kochten, vinden we te mooi om op te eten.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!