Tim Boury

Maandagmiddag werd in de aanwezigheid van de pers en van meer dan 700 genodigden uit de restaurantwereld de langverwachte uitgave 2017 van de Gault&Millau-gids voorgesteld. De anonieme inspecteurs van de gids hebben dit jaar meer dan 1.200 restaurants bezocht en gerecenseerd. De vele laureaten vertegenwoordigen het geheel van het Belgische en Luxemburgse grondgebied. Het nieuws waar iedereen naar uitkijkt, is natuurlijk de bekroning van de Chef van het Jaar. De titel gaat dit jaar naar Tim Boury van restaurant Boury in Roeselare.

 

Enkele jaren geleden was Tim al Jonge Chef van het Jaar en wij hebben ons niet vergist: hij is blijven evolueren. Vandaag ontplooit hij zijn talent in een uitzonderlijk kader, geholpen door een sterk, efficiënt team in zowel de keuken als de zaal. Zijn gerechten zijn een schot in de roos, zonder het wiel opnieuw te willen uitvinden. Plezier en smaak. Twee essentiële kwaliteiten voor een Chef van het Jaar.

Philippe Limbourg

Redactiedirecteur, Gault & Millau

Themaprijzen

  • Gastvrouw van het Jaar – Karlijn Libbrecht van de Slagmolen (Opglabbeek)
  • Sommelier van het Jaar – Bart Lamon van Château du Mylord (Ellezelles)
  • Terras van het Jaar – Moulin Hideux in Noirefontaine
  • Dessert van het Jaar – Vrijmoed (Gent)
  • Brasserie van het Jaar – Brasserie du Lac
  • Aziaat van het Jaar – 5 Flavors Mmei
  • Italiaan van het Jaar – Peppe Giacomazza (La Botte in Genk)
  • Bierkaart van het Jaar – ‘t Hommelhof in Watou
  • Ambachtelijke Kok van het Jaar – Karen Torosyan, de chef van de Bozar Brasserie

Gedelegeerd Bestuurder Marc Declerck merkt niet zonder trots op dat Gault&Millau met meer dan 29.000 verkochte exemplaren veruit de Belgisch-Luxemburgse leider in zijn sector blijft. In Luxemburg werden de laureaten op 24 oktober voorgesteld, samen met de nieuwe website www.gaultmillau.lu.

De gids 2017 verschijnt deze week in de boekhandels en kost 28 euro. Hij kan ook worden besteld op de website shop.gaultmillau.be. Er is bovendien een gloednieuwe website www.gaultmillau.be online, met een unieke restaurantzoekfunctie met meerdere criteria. Zowel de gids als de site bevatten meer dan 1.240 adressen, waaronder niet minder dan 126 nieuwe.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!