Barcelona

Het zat er al even aan te komen, maar de trend lijkt nu definitief bevestigd: vermout is de nieuwe hype in drankenland! Al is de gin-tonic nog lang niet weggespoeld, toch laat het bitterzoete broertje overal van zich horen. De trend kwam met een warme bries overgewaaid uit Spanje – en dan vooral uit Barcelona, waar de vermuteria’s de jongste jaren als paddenstoelen uit de grond schieten. Inmiddels openden ook in de lage landen al enkele vermout-bars en lijkt de hype toch een echte trend te zullen worden…

Wie vermout zegt, denkt Martini

Ere wie ere toekomt. Het Italiaanse label is nog immer het grootste merk in de categorie en mag als klassieker dan ook in geen enkele bar ontbreken. Vorig jaar nog introduceerde Martini twee nieuwe premium vermoutstijlen: Martini Riserva Speciale Rubino (rood) en Martini Riserva Speciale Ambrato (wit). Met deze expressies greep het merk terug op de traditionele methodes, waaronder rijping op eiken vaten en het gebruik van drie verschillende lokale soorten alsem uit Piemonte. De nieuwe referenties vormen de ideale basis voor trendy klassiekers als de Negroni of Americano, terwijl de traditionele Martini Bianco dezer dagen menig gin naar de kroon steekt in het gezelschap van een Indian tonic. Vergeten we evenwel ook niet de handige ‘ready to serve’ Martini Royale en de chique Martini Bellini voor wie net iets minder tijd, maar evenveel goesting heeft.

Martini & Tonic

Martini & Tonic

Vul een groot (wijn)glas met ijs. Schenk hierover Martini Bianco en evenveel tonic. Werk af met een schijfje limoen.

Martini & Tonic

Negroni

Vul een tumbler met ijs. Giet hierover 4 cl Martini Riserva Speciale Rubino, 2 cl Bombay Sapphire gin en 2 cl Martini Bitter. Werk af met een partje sinaasappel.

Americano

Americano

Vul een cocktailglas met ijs. Schenk hierover 4 cl Martini Riserva Speciale Ambrato, 2 cl Martini Bitter en 10 cl soda. Werk af met een partje sinaasappel.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!