Zo eens in de 5 jaar bezoeken we Walibi met het gezin. Eerlijk gezegd ben ik niet zo’n pretparkbezoeker maar Walibi kan me steeds weer bekoren. De eerste keer waren de kinderen nog piepklein en wandelden we vooral rond en probeerden hier en daar een kindvriendelijke attractie uit. Enkele jaren later was er al meer animo en keken de kinderen hun ogen uit. Nog wat later hebben de kinderen mij het park laten zien en de laatste keer was eind augustus van dit jaar. Een prachtige zonnige dag waar we met z’n allen met volle teugen van genoten hebben. Opvallend was de rust in het park. Geen ellenlange wachtrijen en een opperbeste sfeer! Een pretpark voor jong en oud dus!
Walibi
Het park opende zijn deuren in 1975 in het Waalse Waver en was al onder diverse namen gekend. De huidige naam is Walibi Belgium. Ik vroeg me steeds af waar de naam Walibi vandaan kwam en dat is in feite niet zo moeilijk. Walibi komt van de namen van de dorpen waar het pretpark gelegen is (Waver – Limal en Bièrges). De mascotte, de kangoeroe, is een wallaby. Vandaar! Aqualibi opende de deuren in 1987. Sinds 2006 is het park in handen van de groep Compagnie des Alpes. Met bezoekersaantallen rond de 1.000.000 kan je van een denderend succes spreken! Het park kreeg in 2018 de prijs voor het “Beste pretpark van België”.
Attracties
Walibi heeft veertig attracties (familie – thrills – kids) verspreid over het park. Per attractie staat aangegeven vanaf welke lengte je van de attractie kan genieten. Voor de veiligheid zijn op sommige attracties geen kleine kinderen of enkel onder begeleiding van een volwassene toegelaten. Maar niet getreurd! Er zijn voldoende attracties voor de kleinsten onder ons. Zo kunnen zij genieten van de Challenge of Tutankhamon, Dragon Boat, Gold River Adventure, de carrousel, Melody Road,… Voor de durfals zijn er spannende attracties waar opwinding op het voorplan staat, zoals Psyké Underground, Vampire, Weerwolf, Dalton Terror, Cobra,…
Restaurants
Het park telt 19 restaurants en ook daar is er keuze tussen een eenvoudige snack, een ijsje of een iets uitgebreidere maaltijd. Wij eten ’s middags een frietje op het terras van Dalton Burger en genieten van het zicht op het hoogtepunt van de Pulsar vanop het terras van de Country Cantina in de late namiddag. Ook hier valt de drukte reuze mee op de dag dat wij het park bezoeken. Eind augustus is dus een ideale periode voor een pretparkdag!
Onze beleving
De zon deed al veel maar het park zelf kon ons des te meer bekoren. We genieten van de sfeer en de rust die het park uitstraalt. Ook het feit dat aan jong en oud wordt gedacht vinden we een enorm pluspunt. De kleintjes worden echt verwend met op maat gemaakte attracties en shows. Voor onze kinderen is dat allemaal niet nodig! Zij zijn 13j en 18j en vermaken zich op zowat alle attracties. Al gaat hun voorkeur overduidelijk uit naar de Pulsar, de Weerwolf en het nieuwe Tiki-Waka. Mijn favoriet is de Radja River waarin je in een dikke band een wildwaterrivier afvaart. Natte kleding inbegrepen uiteraard!
Halloween @ Walibi
Voor de periode van Halloween opent Walibi zijn park van 13 oktober tot en met 4 november 2018. In die periode zijn er 8 spookhuizen, 7 scare zones, 4 speciale shows en 8 nocturnes. Het park is dan ondergedompeld in een waas van spanning en sensatie. Toch is hier ook aan de kleintjes gedacht. Tot 17u zijn de scary toestanden beperkt. Er is dan een kinderspookhuis en show te beleven. Kinderen die geen plezier hebben in monsters, kunnen een anti-monster badge krijgen aan de ingang. Bovendien kreeg het halloweenevent in 2018 de prijs voor het beste evenement!
Meer informatie
Walibi Belgium
Boulevard de l’Europe 100
1300 Waver
0032 10 42 15 00
Tickets: € 38,50 (volwassene) en € 32,50 (kind)
Parkeren: € 10,00

Photo credits Halloween: Walibi Belgium

Laatste 2 foto’s: Walibi Belgium

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!