Gent Smaakt 2018

Nog vandaag en morgen kan je terecht in Gent voor de 8ste editie van Gent Smaakt!

Wij gaan al jaren naar het culinaire festival Gent Smaakt. In 2018 is het festival aan zijn 8ste editie toe. Op dit festival dat in het teken van food staat, verzamelen om en bij 25 standhouders met o.a. foodtrucks aan de Stadshal van Gent. Editie 2017 was een zonovergoten editie waar we, samen met de kinderen, een zaterdagmiddag in mei vertoefden. We proefden enkele gerechtjes van onze favoriete standhouders en genoten van een Campari op het grote terras. Hieronder kan je onze belevenissen van 2017 lezen en hopen we jullie warm te maken voor editie 2018 dat op 9 mei van start gaat.

Wat is Gent Smaakt?

U kan op Gent Smaakt terecht voor een kleine hap maar ook voor een uitgebreide proefsessie van verschillende unieke gerechtjes, van gourmet streetfood tot verschillende gastronomische bordjes.  Het  festival is een variatie van heerlijke culinaire babbels, proeverijen en ambiance op een unieke locatie. Maak kennis met de verschillende chefs en proef van hun magische gerechtjes. Proef, smaak, maar vooral geniet! Geniet van een sfeervolle ervaring met een drankje in de hand en laat u meeslepen in het culinair verhaal. Verschillende DJ ‘s staan klaar om Gent Smaakt te voorzien van de gepaste sfeer en ambiance. U kan inschrijven voor diverse workshops. Deze workshops zijn gericht op kinderen en/of volwassenen. In 2017 kon je o.a. confituur leren maken. De prijs is democratisch!

Wat is Gent Smaakt?
Gent-Smaakt-Balls-en-Glory
Wat is Gent Smaakt?

Hoe te bereiken?

De Gentse binnenstad gaan we liefst niet met de wagen in. Op dagen van belangrijke evenementen al zeker niet. Wij lossen dit op door met de wagen naar een P&R te rijden om van daaruit de tram richting Korenmarkt te nemen. We parkeren aan P&R Gentbrugge en nemen tram 22 of 24 tot onze bestemming. Eenvoudiger kan het haast niet!

Hoe betalen? Gentse Stropkes

De toegang tot Gent Smaakt is gratis! Voor de gerechten en dranken betaalt u met de unieke munt van Gent Smaakt, de ‘Gentse Stropkes’ die u ter plaatse kan aankopen. Voor € 10,00 krijgt u 9 Stropkes. Dranken zijn er al vanaf 2 Stropkes en gerechtjes reeds vanaf 3 Stropkes. Democratische prijzen om allerlei lekkers te kunnen degusteren. Deze jetons zijn de betaalmunt van Gent Smaakt. Deze zijn verkrijgbaar aan de 2 kassa’s op het plein en via de jetonautomaat aan de Duvel Bar.

Gent Smaakt Campari
Gent Smaakt Campari

Onze proeverijen

We doen ons tegoed aan een hele resem stropkes en plaatsen ons op het grote terras om in de zon te genieten van een relaxte en culinaire zaterdagmiddag. We kopen heerlijke loempia’s bij Lucy Chang, proeven verse frietjes van de Philips Airfryer, drinken er een Campari bij en sluiten af met een dipijsje van de  Ijsster. Uiteraard kunnen we de verse garnaalkroketten van Bubba niet overslagen. Een vaste waarde voor ons!

p

• Zaterdag 12 mei 2018 : 12u00-22u00
• Zondag 13 mei 2018 : 11u00-21u00
Gent Smaakt

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!