Workshop ColliShop met chef Dagny Ros Asmundsdottir

mei 8, 2017

Enkele dagen geleden waren we te gast bij Bureau Cuisine in Melle voor een kookworkshop, georganiseerd voor Collishop, met chef Dagny Ros Asmundsdottir. Deze Ijslandse verruilde jaren geleden haar geboorteland om in België een zaak op te starten. Vermoedelijk zat haar wederhelft in België er ook wel voor iets tussen. De zaak is er al eventjes niet meer maar Dagny Ros des te meer. Ze gooide het roer om en is voornamelijk bezig met receptontwikkeling, kookprogramma’s op Njam en is auteur van twee kookboeken. Wij volgen Dagny Ros al een tijdje maar hadden nog geen kans haar te ontmoeten. Deze chef heeft passie voor haar vak en weet wat ze wil. Haar recepten krijgen vorm door combinaties van ingrediënten die ze o.a. thuis in de (koel)kast vindt. De ingrediënten moeten waar mogelijk vers en gezond zijn. Toch is het niet zo dat Dagny Ros hierbij in extremen gaat. Haar motto is: “Don’t go on a diet but enjoy life!” En daar zijn we het volmondig mee eens!

ColliShop

ColliShop is de webwinkel van de Colruyt Group. Deze online shopping service biedt een assortiment van 20.000 non-foodartikelen in 9 productcategorieën, zoals Koken en Tafelen, Terras en Tuin, Mooi en Gezond… Klanten kunnen online reserveren (80%), maar ook telefonisch, in een Colruyt-winkel of in de showroom in Halle. De reservatie laten ze thuis leveren of halen ze af in een winkel van Colruyt of OKay. Collishop garandeert de scherpste prijzen. De service vergelijkt voortdurend zijn prijzen met die van de online en offline concurrenten in België en past ze indien nodig onmiddellijk aan. Er is ook een terugbetalingsgarantie. Ziet een klant op het moment van zijn aankoop elders een lagere prijs, dan krijgt hij het verschil terugbetaald. Collishop organiseert ook workshops en speelt daarmee in op verschillende trends in de maatschappij (Info Colruyt Group). Wij doen onze boodschappen in de plaatselijke Colruyt en ook ColliShop is ons niet vreemd. Meer dan eens doen we online bestellingen om ze later in de winkel op te halen. Voordeel aan deze manier van winkelen is voor ons ook het feit dat aankopen pas betaald moeten worden aan de kassa en zonder problemen kunnen geannuleerd worden. Voor de foodies onder ons: in de rubriek Koken en Tafelen vind je een uitgebreid assortiment serviezen, bakvormen, pannen, tafellinnen en tafeldecoratie.

Healthy cooking is de rode draad – Easy Nordic

Koken met Dagny Ros is fijn! Zelfverzekerd geeft ze alle deelnemers een taak en voor we het goed en wel beseffen zijn we allen aan de slag in de ruime keuken. Basis voor deze workshop is haar tweede boek ‘Easy Nordic’. In dit boek staat uiteraard de Scandinavische keuken centraal maar doorspekt met de eigenheid die Dagny Ros zo siert. Een eerlijke en gezonde keuken met recepten en aanwezigheid van familie en vrienden. Het woordje ‘hygge’ omvat het voor haar helemaal. Nl. gezelligheid en samenzijn, koken met z’n allen en genieten van hetgeen uit de bus komt. En dat hoeven niet meteen de klassiekers te zijn met voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. Durf te experimenteren en maak een mix van kleine gerechtjes om ze gedurende heel de avond te degusteren. Die filosofie zint ons wel!

De deelnemers maken allemaal gerechtjes die in het boek ‘Easy Nordic’ terug te vinden zijn. Opvallend is dat de gerechtjes eenvoudig en met een minimum aan ingrediënten gemaakt worden. De combinaties zijn gedurfd maar gestoeld op de recepten van vroeger met een eigentijds tintje of afwerking. De gerechtjes die de deelnemers samen maken zijn: Red Viking Soup, Hygge Board met o.a. kaas, dadels, charcuterie, linzenhumus en gerookte makreel en om af te sluiten Baby Ruth Cake. Wij worden aan de rillade van makreel gezet. Ingrediënten zijn gerookte makreel, limoensap, mierikswortelpasta, Griekse joghurt en cayennepeper, gerookte paprika, opgelegde rode ui en peper voor de afwerking, geserveerd op zuurdesembrood. Heerlijk!

Dineren in een decoratieve setting

Van zodra alles gerechtjes klaar zijn, schuiven we met 10 personen aan tafel in een decoratieve setting met een Scandinavische toets. Houten tafel, pels op de stoel, groene versiering, wit servies en houten stoelen. De gerechtjes geven de kleur aan het geheel. Bedoeling is te proeven van de verschillende creaties die in het midden van de tafel uitgestald staan. Ondanks het feit dat we deelnemers, behalve van Instagram, niet persoonlijk kennen is de sfeer ontspannen en gemoedelijk. Samen koken heeft iets! Het schept meteen een band. Vermoedelijk doet het feit dat we allemaal met food bezig zijn en daarover bloggen en/of vloggen daar ook wel een duit in het zakje. Alleszins de avond is geslaagd in al zijn facetten: leuk gezelschap, top chef en lekker eten! Meer moet dat niet zijn. Hygge!

p

ColliShop

Dagny Ros Asmundsdottir: ‘Easy Nordic’

UPR

Bureau Cuisine

Photos by rahvice.be

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!