Het was aardig fris vandaag. Nog eventjes en het vriest…. misschien krijgen we dit jaar een echte winter! Ik heb vandaag alvast erwtensoep gemaakt om in de stemming te komen.

– prei en selder (ca 250 gr)
– 1 ajuin
– 450 gr diepvrieserwten
– 3 à 4 bouillonblokjes (kip)
– peper van de molen
– 3 liter water
– 2 sneden gekookt spek in blokjes
– 2 sneetjes brood

Kuis de groenten en snijd grof. Doe de groenten, doperwtjes, bouillonblokjes en water in een grote kookpot en laat 40 minuten koken onder deksel. Mix de soep. Kruid met peper en voeg het spek toe. Snijd het brood in blokjes en bak in olie goudbruin. Voeg ze pas de laatste moment bij de soep. Ze moeten nog knetteren.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!