Deze zomer gingen we een midweek naar Boedapest. Een trendy stad waar iedereen kan vinden wat hij zoekt. Cultuur en geschiedenis voor de liefhebbers, clubs en bars voor de dansers en goedkope restaurants en hotels voor de foodies onder ons. Wij gingen voor een mengeling van alles en voor een volledige onderdompeling in de stad.
Budapest Card

Via de toeristische dienst krijgen we een Budapest Card voor 72u ter beschikking, samen met een goodiebag vol informatie over de stad en enkele souvenirs. Wat kan je doen met deze kaart? Je krijgt, gedurende de tijd dat hij geactiveerd is, ongelimiteerd toegang tot het openbaar vervoer, gratis toegang tot twee musea naar keuze, een gratis boot- en begeleide wandeltocht en enorm veel kortingen. Je kaart wordt geactiveerd wanneer je hem voor het eerst gebruikt. Wanneer je hem daarna intensief gebruikt, krijg je zeker waar voor je geld. Zeker omdat je met het goed uitgebouwde tramnet makkelijk van punt A naar B geraakt.

St. Stephen’s Basilica

Onze eerste stop was de top van de Szent István Bazilika. Onze kaart werd hier geactiveerd door het uur op te schrijven van de start van onze beklimming richting de hoogste toren van de basiliek. Onderweg kwamen we tot onze verbazing een halletje tegen waar kunst hing. Na wat rondlopen en verder omhoog klimmen, zagen we een prachtig uitzicht over de stad. Hier konden we nog uren staan maar de stad had nog meer te bieden dus gingen we weer naar beneden.

Széchenyi Chain Bridge en Buda Castle

We gingen verder richting de andere kant van de stad. Over de welbekende Széchenyi Lánchíd zetten we onze weg verder naar Buda Castle. Vanaf de brug zie je hoe mooi de Donau is. Zowel kleine toeristenbootjes als grote schepen varen onder de brug door. Het warrige verkeer geeft een fijn gevoel. Aan de andere kant van de brug sta je voor de heuvel waar Buda Castle is gesitueerd. Met de Budapest Card kan je een busje nemen richting de top maar wij besloten te wandelen. Hierdoor kregen we een mooier uitzicht over de stad. In Buda Castle is de Nationale Gallerij van Hongarije. Hier vind je Hongaarse kunst die zowel klassiek als hedendaags is. Hier kregen we gratis toegang tot de permanente exhibitie met de Budapest Card.

Restaurants voor een heerlijke lunch of diner

De avond begon te vallen en natuurlijk moesten we eten zoeken. In Boedapest ontbreekt het niet aan de fijne en vooral goedkope restaurants. Je kan makkelijk rondlopen en een geweldig restaurant vinden. Wanneer je wat dieper in de stad gaat, kom je nieuwere plaatsen tegen zoals Ape Regina en Spíler BistroPub. In Ape Regina kan je zowel All-You-Can-Eat als à-la-carte eten. De All-You-Can-Eat bevat een uitgebreid buffet en alle dranken. Het is een Italiaans geïnspireerd restaurant dus als je zin hebt in een heerlijke pizza of pasta moet je zeker daarheen. Ook de desserts zijn er super en de koffie was één van de beste die we hebben gedronken in de stad. Spíler BistroPub bevindt zich in één van de hipste straatjes van Boedapest. Hier rijden geen auto’s en ’s nachts is het gezellig verlicht. Hier kan je een burger eten of iets drinken aan de bar.

Een enorme aanrader wanneer je specifiek op zoek bent naar hamburgers is Tuning Bar&Burger. Ze hebben zelfs een hamburger die meer dan 10u op een zachte grill heeft gegaard. Dicht bij dit restaurant is Instant. Eén van de bekenste clubs van Boedapest waar mensen van over heel de wereld samen komen. In Instant zijn verschillende bars en dansvloeren beschikbaar in drie verschillende gebouwen zowel boven- als ondergronds. Een soortgelijke bar om eerst heen te gaan is Szimpla Kert. Beide hebben gratis toegang!
Zoek je naar een leuke plek om te lunchen? Dan is Kiosk een toplocatie! Hier serveren ze dagelijks de meest extraverte gerechten en cocktails. Ik had er bijvoorbeeld eentje met een suikerspin op. Dat is natuurlijk geweldig ‘instagramable’. Zo voelt het hele concept van Kiosk aan. Er hangt een enorm hippe sfeer. Voor leuke cocktails kan je ook naar de 365° bar. Dit is een dakterras waar je ook hapjes kan krijgen. Je kan er borrelen met een miraculeus uitzicht over de stad.
Daar beneden in de straat hebben we gegeten. In een restaurant waar de meer traditionele Hongaarse keuken gehanteerd wordt. Dit restaurant was Café Vian. Met een park naast het terras lijkt het alsof je eet in een grote tuin. Het is een zeker aan te raden ervaring.
Een andere suggestie is de Budapest Makery, het eerste Do it yourself-restaurant.. Er is ook een foodstreet, Kazinczy street. Je kan er o.a. vegan restaurants en de Hongaarse keuken vinden. Bv. Gettó Gulyás. Voor de lunch is Hold utcai piac (piac betekent markt) een fantastische plek om te bezoeken.

Nachtelijke wandeling

Om af te sluiten maken we de laatste dag een nachtelijke wandeling richting de citadella. Hier nemen we enkele leuke lichtfoto’s van de stad en krijgen we een laatste magische indruk door de vele fonkelende lichten langs de skyline.

Meer informatie

Budapest Card

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!