Bilderberg Château Holtmühle

jun 9, 2017

Wij gaan graag op hotel en genieten dan met volle teugen van een korte wandeling, het aperitief (op een liefst zonovergoten terras), een gastronomisch diner en lekkere wijn om dan nadien ontspannen onder de wol te kruipen. Het is precies die ervaring die we een maand geleden opdoen bij Bilderberg Château Holtmühle in Tegelen. Het is weekend en nadat de kinderen zijn weggebracht en opgehaald van de hobby’s en ondergebracht worden bij de grootouders, vertrekken we richting Nederlands Limburg. Een dik uurtje later zijn we op bestemming.

Bilderberg – van overnachting tot uitgebreide arrangementen

Bilderberg is de hotelketen die zich al 100 jaar onderscheidt met de best denkbare service. Persoonlijke aandacht, vakmanschap en prachtige locaties maken dat elk verblijf, privé of zakelijk een beleving op zich zijn. De 17 hotels (4* of 5*) bevinden zich op schitterende locaties door heel Nederland. Midden in het hart van bruisende steden en verscholen in de natuur met volop rust en ruimte. De meeste hotels liggen op de Veluwe. De BV Exploitatie Maatschappij Bilderberg en Wolfheze werd in 1935 opgericht en in 1977 overgenomen door de SMP Hotelgroep. Hotel De Bilderberg werd van 1977-1978 verbouwd en uitgebreid, en in 1978 heropend. Vanaf dat moment wordt de naam Bilderberg groep gebruikt. Naast hotelovernachtingen kan je er terecht voor meer uitgebreidere arrangementen, (huwelijks)feesten, recepties, wellness, gastronomische diners en vergaderformules. Zo zijn er arrangementen omtrent gastronomie (onze dada natuurlijk), familie (met de kindjes bij ook altijd handig), wellness (héérlijk), actie en theater en cultuur. Wij gaan voor het Aan Tafel arrangement met overnachting, ontbijt en een viergangendiner met aangepast wijnarrangement. Prijzen vanaf € 290,00 voor dit arrangement.

Château Holtmühle en zijn omgeving

Dit hotel is gelegen in Limburg, in de nabijheid van Venlo. Vanuit deze locatie is het ideaal om uitstappen te maken met de fiets of een fikse wandeling te maken. De omgeving met zijn bossen en velden leent zich daar uitstekend toe. Achter het hotel vertrekken al meteen enkele wandelroutes. De tijd ontbreekt dus daar wagen we ons niet aan deze keer. Nadat je de lange oprijlaan gepasseerd bent, kan je je wagen iets verderop gratis parkeren. We maken een kleine wandeling rond het hotel waar we een kruidentuin, mooie kunstwerken, een prachtige slotgracht en een museum ontdekken. Verder kan je in de omgeving de kasteeltuinen van Arcen en de Designer Outlet Roermond bezoeken. Wij ploffen ons neer op terras en genieten van het aperitief.

Kamers met uitzicht

Het hotel heeft kamers in verschillende categorieën gaande van een Deluxe kamer, Kasteelkamer, Superior kamer tot een Kasteelsuite. Wij logeren in de Deluxe kamer en hebben vanuit de kamer zicht op de slotgracht. De kamer is ruim genoeg met een badkamer (met douche), kleerkasten, safe, bureel, koelkast, gratis WIFI, flatcreenTV en koffie-en theefaciliteiten. Bij aankomst staat een schoteltje macarons en nougat op ons te wachten. Mmmm! De badkamer is modern. Jammer is er geen bad om me in het schuim onder te dompelen. Daar had ik echt nood aan na een drukke werkweek. Het weer is zonnig. Dat betekent dat we de kamer enkel nodig hebben om te slapen. We droppen onze bagage en gaan richting terras om van het aperitief en de buitenlucht te genieten.

Restaurant Die Alde Heerlickheijt

Die avond dineren we in Restaurant Die Alde Heerlickheijt in de keldergewelven van het hotel. De maître, Martijn van der Veen, ontvangt ons professioneel en behulpzaam. Het restaurant is sfeervol ingericht met kroonluchters en roodtinten, wit tafellinnen en een bar in het midden van het restaurant. De bediening is fijn. Chef Johan Christiaan Reker laat zich inspireren door de Franse keuken met moderne Oosterse invloeden.

We starten met een glaasje méthode tradionnelle van wijngaard St. Martinus in Vijlen, een bijzonder wijnbedrijf waar oenoloog Stan Beurskens zich met passie inzet om de mooiste wijnen te produceren met druiven van het Limburgse land. Vervolgens enkele amuses met asperges, broodstengels met oude kaas en ambachtelijk gemaakt brood. Als eerste voorgerecht coquilles met asperges en tuinkruiden. Als tweede voorgerecht gegrilde tarbot met truffel en kaas van Kaasboerderij Mertens. Als hoofdgerecht Livar Limburgs kloostervarken met twee bereidingen, ratatouille en tuinbonen. Het kaasbord kunnen we niet links laten liggen en bestellen we nog extra bij. Als afsluiter een aardbeien Romanoff.

Meerwaarde aan dit hotelverblijf is het mooi gelegen terras, het verzorgde ontbijt, het gebruik van streekproducten, de prachtige natuur en de mogelijkheden om te wandelen, te fietsen en uitstappen te doen. Uiteraard is de culinaire beleving top!

p

Bilderberg Château Holtmühle
Kasteellaan 10
5932 AG Tegelen
Tel: 0031 (0)77 373 88 00
Mail
Website

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!