Winterweer:  Daar hoort soep bij!

  • 3 stengels bleekselder, gekuist en in stukjes
  • 1 stengel prei (alleen het wit) gekuist in stukjes
  • 1 ajuin gepeld en versnipperd.
  • 2 blikken gepelde tomaten (400g)
  • 1 blikje tomatenpuree (70g)
  • tabasco
  • witte peper
  • 3 à 4 bouillonblokjes (kip)
  • 25 ml room
  • iets minder dan een eetlepel bloem
  • goede boter
  • 1 blaadje laurier
  • gedroogde tijm en oregano
  1. Doe een klont boter in een kookpot en stoof de groenten 5 minuten zonder kleuren.
  2. Bestrooi met de bloem en laat even drogen zonder kleuren op een laag vuur.
  3. Giet er nu de gepelde tomaten en het blikje tomatenpuree bij.
  4. Leng verder aan met water.
  5. Kruid met een snuifje peper, oregano en tijm.
  6. Voeg de bouillonblokjes en het blaadje laurier toe.
  7. Breng aan de kook en laat 30 minuten koken onder deksel.
  8. Mix de soep.
  9. Voeg nu de room en een paar druppeltjes tabasco toe.
  10. Breng nog even terug aan de kook.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!