Voor 4 personen:

  • 4 kg mosselen
  • 2 wortelen 
  • 1 ajuin
  • 3 lente-uitjes
  • stukje selder
  • 1 fles droge witte wijn
  • ca. 40 cl room
  • goede boter
  • zout en peper
  • 4 mosselpotjes 
  1. Snijd blokjes van de wortelen en selder.
  2. Versnipper de ajuin. 
  3. Snijd de lente-uitjes in ringetjes.
  4. Meng alle groentjes onder elkaar.
  5. Laat een klontje goede boter smelten in een mosselpotje.
  6. Voeg wat van de groentjes toe, laat even stoven zonder kleuren.
  7. Doe dan een kilo mosselen bij de groenten, kruid met peper en zout en giet er een scheutje witte wijn bij.
  8. Zet een deksel op het potje en laat een 5 à 6-tal minuten op hoog vuur gaar worden.
  9. Schud de mosselen een 2-tal keer op.
  10. Als de mosselen bijna gaar zijn, giet je er ca. 10 ml room bij. 
  11. Laat ze nu nog 1 minuutje koken.

Lekker met brood of frietjes en eventueel mosselsaus

    Mis onze nieuwsbrief niet!

    Mis onze nieuwsbrief niet!

    Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

    U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

    Pin It on Pinterest

    Delen

    Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

    Delen

    Deel dit bericht met je vrienden!