1. Verse aardbeien zijn mooi glazend en rood van kleur. Ze voelen stevig aan en hebben een mooi groen steeltje.
  2. Zonder suiker of slagroom zijn aardbeien geen dikmakers!
  3. Aardbeien eet men liefst zo vers mogelijk, bewaar niet langer dan 48 uur in de koelkast.
  4. Spoel de aardbeien vlug in ijskoud water en verwijder nadien het steeltje.
  5. Aardbeien komen oorspronkelijk uit Amerika en Chili.
  6. De meest productieve maanden zijn juni-juli. (bron: Vlam)
  7. Aardbeien zijn rijk aan vitamine C en vezels. Ze bevatten koolhydraten, calcium, ijzer, natrium en vitamine B1 en B2. (Bron: xquis)
  8. De Belgische aardbei heeft een hoge reputatie in het buitenland!
  9. De 15 mei is het de Noren hun nationale feestdag en die vieren ze met Belgische aardbeien.
  10. Men kan aardbeien invriezen maar zijn dan alleen nog maar geschikt voor confituur, jam of coulis.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!