1. Hoe meer zon hoe rijker het aroma.
  2. De naam basilicum komt van het Grieks en betekent “koninklijk”.
  3. Basilicum komt oorspronkelijk uit India.
  4. Bewaar basilicum niet in de koelkast. Koop best basilicum in een potje met wortel, die blijft langer vers!
  5. Men kan basilicum invriezen maar verliest dan wel een deel van zijn aroma.
  6. Basilicum is een vast ingrediënt van de pizza Margarita: tomaat, mozerella ,basilicum de kleuren van de Italiaanse vlag.
  7. Basilicum is lekker bij pasta saus, salades, tomaat… . Geen klassieke pesto zonder basilicum.
  8. Basilicum is eenvoudig zelf te kweken.
  9. Je kan basilicum ook gedroogd kopen, maar ik prefereer de verse basilicum.
  10. Thaise basilicum, wordt gebruikt in de Thaise en Vietnamese keuken vooral in soep en visgerechten.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!