1. De beste periode om druiven te kopen, loopt van eind augustus tot eind oktober.
  2. Druiven gebruikt men voor druivensap, wijn, rozijnen, druivenpitolie of gewoon als fruit.
  3. Er zijn 50 kg druivenpitten nodig voor 1 liter druivenpitolie.
  4. U bewaart druiven het best in de koelkast.
  5. Witte wijn kan van rode druiven gemaakt worden.
  6. De Belgische druif is een ambachtelijk luxeproduct. Het resultaat van een natuurlijk verantwoorde teelt met nog veel handarbeid. Vandaar de hogere prijs.(bron)
  7. Druiven bestaan voor 81% uit water.
  8. Zowel de rode als de blauwe druiven bevatten antioxidanten welke krachtiger zijn dan de vitamines A en C bij elkaar.
  9. Druivenpitolie is een ideale fondueolie. Ze verdraagt hoge temperaturen en rookt daarom minder.
  10. Er zijn ook pitloze druiven.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!