1. In 1912 vond Jean Neuhaus de eerste gevulde bonbon uit.
  2. De praline is een Belgische specialiteit.
  3. Ambachtelijke vervaardigde pralines worden op kamertemperatuur bewaard, gevuld met slagroom bewaar je ze 3 à 4 dagen, andere pralines bewaren makkelijk 3 weken.
  4. De chocolade moet er glad en blinkend uitzien en mag niet te veel naar suiker ruiken.
  5. De ideale consumptie temperatuur van een praline is 20°C.
  6. Pralines uit de fabriek moeten langer houdbaar zijn dan ambachtelijke en daar zit een deel van het kwaliteitsverschil.
  7. Japanners zijn gek op pralines en kopen ze per stuk.
  8. In Frankrijk is een “praline” een pinda of een gegrilde amandel, omhuld met suiker. In Engeland daarentegen is “praline” wat wij noemen “praliné” namelijk een mengeling van suiker noten en chocolade.
  9. Als de praline begint te smelten in je hand betekent dit dat er veel cacaoboter in zit, dit is een goed teken.
  10. Een perfect gemaakte praline moet kraken bij de eerste beet!

Foto: Neuhaus

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!