1. De sinaasappel komt oorspronkelijk uit China
  2. Een sinaasappel bevat vitamine C, maar minder dan bijvoorbeeld spruitjes.
  3. Een uitgeperste appelsien bevat ongeveer evenveel vitamine C als één die je gewoon opeet.
  4. Vers appelsiensap drink je best binnen een paar uur op. Zo krijg je het meeste vitamine C binnen. Er blijft na een dag in de koelkast wel nog steeds vitamine C aanwezig! (bron: food-info)
  5. Eén sinaasappel per dag verkleint de kans op mond-, strottenhoofd- en maagkanker met maximaal 50 procent, zo blijkt uit een studie van de Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization (CSIRO), het Australische zusje van TNO.(bron: gezondheid.be)
  6. Je hebt eetappelsienen en persappelsienen. De persappelsien is meestal wat vleziger.
  7. Handsinaasappels komen gewoonlijk uit Europa en perssinaasappels uit Brazilië.
  8. Van appelsienen maakt men o.a. limonade. De schil gebruikt men voor zestes of in marmelade. Als smaakmaker in gebak of witbier. 
  9. Sinaasappels zijn ca. twee weken houdbaar in de koelkast of op kamertemperatuur. 
  10. Sinaasappels uit de tropen missen soms de dieporanje kleur. Dit komt omdat in de tropen geen koude nachten zijn en die zijn nodig voor het rijpingsproces.  
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!