1. STEM OPHAAL- EN INLEVERTIJDEN GOED OP ELKAAR AF

Heb je al gehoord van de 24-uursregel? Als je de auto een uurtje te laat inlevert, kan dat je een extra dag autohuur kosten! Zorg er dus zeker voor dat je rekening houdt met je gewenste ophaal- en inlevertijden als je je reis plant.

2. RESERVEER EEN HUURAUTO MET SHUTTLE SERVICE

Als je op het vliegveld landt, wil je graag zonder veel gedoe in je huurauto stappen en genieten van je vakantie. Toch kun je soms met een korte, extra rit in een shuttlebus veel besparen. Sommige verhuurders hebben namelijk geen duur kantoor op de luchthaven, maar zijn op enkele kilometers gesitueerd en werken daarom met een alternatieve shuttle service. Met tien minuutjes extra, heb je dus in veel gevallen wat meer budget over om aan je vakantie te spenderen.

3. KIES VOOR EEN ALL-IN SERVICE

Niets zo vervelend als onverwachte kosten voor je huurwagen bij het aankomen op je vakantiebestemming. De twijfel slaat toe, want ben je wel voor alles verzekerd? Om dit soort onaangename extra’s te vermijden, kun je voor een all-in service kiezen. Eén prijs, al het nodige inbegrepen. Geen problemen wanneer je per ongeluk schade maakt, dus. Op dit moment is Sunny Cars de enige die zo’n formule hanteert. Meer info: www.sunnycars.be.

4. RESERVEER JE AUTO OP TIJD

Net als bij vliegtickets stijgen de prijzen van huurauto’s naargelang je vakantieperiode dichterbij komt. Zodra een groot deel van het aanbod van de verhuurder gereserveerd is, gaan de huurprijzen de hoogte in. Zeker als je een voorkeur hebt voor een bepaald type auto, budget of leuke snufjes kan het hoe later hoe moeilijker worden om je wensen te vervullen. Reserveer dus op tijd!

5. BOEK EEN TWEEDE BESTUURDER BIJ VOOR JE VERTREKT

Ter plekke een tweede bestuurder toevoegen aan je huurcontract, kan soms duurder uitkomen dan wanneer je dat op voorhand regelt. Boek dus thuis al je extra bestuurder bij of maak gebruik van het AD-pakket van Sunny Cars. Soms is een tweede bestuurder bij de prijs inbegrepen, maar vergeet niet dat die ook altijd het huurcontract moet ondertekenen om verzekerd te zijn!

6. NEEM ONE WAY-KOSTEN OP IN JE KOSTENRAMING

Als je een roadtrip wil maken, kan het handig zijn om je huurauto op een andere locatie in te leveren dan waar je hem ophaalde. Dikwijls betaal je daar extra kosten voor, maar die lopen nogal uiteen. Soms is het zelfs zo dat een goedkope auto hogere one way-kosten heeft dan een duurder exemplaar. Ga dus zeker na wat jou het voordeligst uitkomt.

7. STEM JE AUTO AF OP DE ROUTE DIE JE WIL RIJDEN

Afhankelijk van je parcours, is een grotere auto soms voordeliger dan een kleiner exemplaar. In de bergen zorgt een krachtige motor er namelijk voor dat je een stuk zuiniger rijdt en dat je aan het eind van je roadtrip minder aan benzine hebt betaalt maar wel in een grotere auto hebt gereden.

8. NEEM JE EIGEN GPS MEE

Voor een lange tijd een GPS huren kan best kostelijk zijn, maar een navigatiesysteem is natuurlijk onmisbaar op reis… Neem daarom gewoon je eigen GPS mee of download een van de vele navigatieapps op je smartphone. Denk ook zeker aan je oplader.

9. KIES VOOR EEN GUNSTIGE TANKREGELING

Sommige autoverhuurders kiezen ervoor om klanten te laten bijbetalen voor een tankbeurt na afloop van de huurperiode. De servicekosten zorgen ervoor dat die regeling voor huurders dikwijls duurder uitkomt.  Een full-paid of een vol-vol regeling is dan een betere optie. Vergeet met andere woorden dus niet te controleren welke tankregeling er van toepassing is.

10. CHECK VOORAF DE WAARBORG EN DE HUURVOORWAARDEN

In vele gevallen loopt de waarborg van een huurauto flink op. Wanneer die waarborg geblokkeerd wordt op je kredietkaart, kan dat soms even slikken zijn. Vergelijk daarom de huurvoorwaarden van verschillende auto’s die jou interesseren. Toch liever die auto met de hoge waarborg? Dan kun je een extra creditcard meenemen. En heb je geen creditcard? Opteer dan voor het Geen waarborg-pakket van Sunny Cars, waarbij zij garant voor de huurauto staan en dus de waarborg van je overnemen.

Met deze tien tips boek jij voortaan de beste autohuurdeal en met het geld dat je bespaart kun je je misschien een extra verfrissend/verwarmend tussenstopje permitteren. Op zoek naar meer autohuuradvies? Bekijk dan zeker de Sunny Cars blog.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!