Onze kinderen groenten laten eten is niet zo evident. Rauwe groenten gaan er doorgaans redelijk goed in. Zeker als ze in mini-formaat gepresenteerd zijn. Tegenwoordig kan je in de supermarkt kleine varianten komkommer, tomaatjes, wortelen, paprika enz. vinden. Ik geef met plezier bv. kleine tomaatjes mee naar school voor de lunch. Lidl speelt in op deze trend en biedt vanaf 1 september een gezonde kassa aan.

 

De gezonde kassa’ van Lidl promoot minifruit, -groenten en gezonde snacks

Aan de kassa van de 300 Lidl-winkels nemen gezonde snacks, groenten en fruit het voortouw. Snoepgoed speelt niet langer de eerste viool aan de Lidl-kassa, maar wel een gezond aanbod van dagvers minifruit en -groenten, noten, rijstwafels, gezonde koekjes en drankjes. Met ‘de gezonde kassa’ wil Lidl tegemoet komen aan de wens van veel ouders om het aanbod van snoepgoed aan de kassa van hun supermarkt drastisch te verminderen. Dit is om beter te weerstaan aan de verleiding en de druk van hun kinderen om bij het verlaten van de winkel snel nog wat snoepgoed te kopen. Dit initiatief is een primeur voor ons land.

10 tips voor een lekkere en gezonde lunchbox

Tip 1: Voorbereiding
Een goede start van de dag begint met een goed ontbijt. Zorg dus voor een ontbijt rijk aan vitamines, mineralen en vezels. Deze zorgen voor een goed gevulde maag en veel energie.

Tip 2: Overleg
Bespreek op voorhand wat er in de lunchbox mag en kan zitten. Overleg ook welke gezonde snacks je kind het liefst eet. Zo creëer je de juiste verwachtingen en vermijd je teleurstellingen.

Tip 3: Boterhammen
Zorg voor een energierijke lunch. Kies voor een donkere broodsoort zoals volkorenbrood, roggebrood, speltbrood of notenbrood. Deze bevatten meer vezels en zorgen voor een tragere energieverbranding. Dit bevordert de concentratie.

Tip 4: Beleg
Beleg de helft van de boterhammen met hartig beleg zoals kaas, kippenwit, kalkoenham of een eitje en een lekkere groentesnack. Voor de andere helft van de lunchbox kun je zoet beleg zoals jam of honing gebruiken, aangevuld met een stukje fruit.

Tip 5: Fruit 
Fruit is een ideaal tussendoortje. Kies bij voorkeur voor fruit dat niet snel bederft en gemakkelijk kan geconsumeerd worden, zoals appels, peren of bananen. Ook kleinere groentesoorten, zoals minitomaatjes, zijn lekkere snacks.

Tip 6: Noten
Een handvol noten, zoals studentenhaver, pecannoten, paranoten en cashewnoten, zijn een goede aanvulling als gezond tussendoortje. Ze bevatten veel omega-3 en omega-6 en verlagen het cholesterolgehalte. Overdrijf er echter niet mee, want noten bevatten ook veel vet.

Tip 7: Seizoenen
Houd ook voor de lunchbox rekening met de seizoenen bij de keuze van groenten, fruit en andere seizoensgebonden producten. Zo ben je zeker van lekkere en verse producten en koop je prijsbewust.

Tip 8: Water
Voorzie extra water, een sport- of zuiveldrankje. Het is immers belangrijk om de vochtbalans op peil te houden om duizeligheid, hoofdpijn en verminderde concentratie tegen te gaan.

Tip 9: Koekje of snoepje
Voorzie ook een lekker koekje of ander snoepje in de lunchbox. Je kiest best een tussendoortje van minder dan 110 kilocalorieën. Geef daarom de voorkeur aan kleine verpakkingen.

Tip 10: Terug thuis
Vraag of de lunch en de tussendoortjes gesmaakt hebben zodat je kunt aanpassen als dat nodig is. Waak er ook over dat alles wel degelijk opgegeten werd.

 www.lidl.be 

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!