Courchevel

Courchevel ©David Andre

Skiverlof

Skiën is zowat onze meest favoriete bezigheid! Een skiverlof is pas ten volle geslaagd als we na het skiën mogen proeven van de plaatselijke culinaire geneugten. Tot voor kort deden we dat liefst van al in Zwitserland. De prijzen swingen jammer genoeg de pan uit wat ons doet uitkijken naar betaalbare alternatieven. En die zijn er. Met krokus proberen we voor de eerste keer een Italiaans skidomein uit in Zuid-Tirol. In 2012 mochten we al Le Grand Domaine in Valmorel uittesten. Eén conclusie: skiën is de max! En dat kunnen we altijd en overal. Daarvoor mogen ze ons gerust uit het bed lichten.

Om onze horizonten nog verder te verbreden bezochten we gisteren 100%SNOW in Brussel. Plaats van samenkomst is Le loft 202 . Tijdens deze 4de editie maken we kennis met om en bij 12 skistations van Savoie Mont Blanc en de Hautes-Alpes. Sandra Padovani van de toeristische dienst van Les Saisies maakt ons warm voor een verblijf daar. Vooral de gezelligheid van de chalets, de gemoedelijke sfeer en de mogelijkheden tot logies in familiaal verband spreken ons aan. Of wat dacht je van een trip met poolhonden? Ook het domein Le Champsaur & Valgaudemar kan ons bekoren. Ook hier staat het authentieke centraal. Nadruk wordt gelegd op de mogelijkheden om lokale boeren te bezoeken. Of wat dacht je ervan om bv. de nacht in een iglo door te brengen? Ons ontbreekt de tijd om de andere skistations te bezoeken maar ongetwijfeld hebben ze allemaal hun troeven en kwaliteiten. Opvallend is 1 ding: men kiest overduidelijk voor charme en authenticiteit. Troeven die wij hoog in het vaandel dragen.

Les Saisies

Les Saisies

Les Saisies

Les Saisies ©Monica Dalmasso

Ancelle famille

Le Champsaur & Valgaudemar

Sterrenchef Raphaël Le Mancq (Le Serac)

Het is al avond maar daar is aan gedacht. Sterrenchef Raphaël Le Mancq (Le Serac) uit Saint Gervais Mont-Blanc laat ons gerechtjes proeven van zijn fijne keuken uit de Alpen. De patisserie als dessert is om duimen en vingers bij af te likken… . Om de avond af te sluiten kan je met een death ride naar beneden suizen langs de stand met merkkledij van Millet, Poivre Blanc, Eider…Allemaal om ter mooist! De death ride laten we aan ons voorbij gaan maar de merkkleding bekijken we wel. Zo’n avond geeft meteen de winterse sfeer mee waarnaar we zo stilaan verlangen. Niet voor niets: 100%SNOW.

Raphaël Le Mancq

DSC06416

 

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!