Club Med Belek

65 jaar Club Med

Het verhaal van Club Med begint bescheiden in 1950. De Antwerpse waterpolokampioen en diamanthandelaar Gérard Blitz stelde in Mallorca een formule voor om mensen onbezorgd te laten ontspannen: een sportieve all-in clubvakantie op een idyllische setting, uitsluitend voor leden. De naam? Club Méditerranée.

“Ons levensdoel is om gelukkig te zijn. De plek om dat te zijn is hier en het juiste moment is nu”, zei Gérard Blitz over “zijn” Club Med. Zijn woorden hadden een bijzondere betekenis in de naoorlogse periode. Hij wilde de mensen bevrijden van alledaagse beslommeringen door hen te laten genieten van zon, sport en het gezelschap van gelijkgestemde zielen.


Het eerste clubdorp opende hij op het strand van Alcudia in Mallorca. Het opzet was eenvoudig, de sfeer relaxed. De leden overnachtten in tenten op het strand en deelden douches en sanitair. De 200 tenten voor zijn eerste club bestelde Blitz overigens bij de Fransman Gilbert Trigano die prompt zijn zakelijke partner wordt. Tijdens die eerste zomer trok de Club Med in totaal 2300 klanten aan. Een succesformule is geboren.
“Ons levensdoel is om gelukkig te zijn. De plek om dat te zijn is hier en het juiste moment is nu”- Gérard Blitz

Het duo Blitz en Trigano verfijnt het concept van Club Med, breidt het aantal parken in de Mediterraanse zon uit en pakt in 1955 uit met bungalows in Tahiti. Het paradijs wordt bereikbaar voor Europeanen. Ondertussen heeft de Club een mooi aanbod van verschillende parken in de zon. Tijd dus om ook de liefhebbers van sneeuwvakanties te verwennen met een vakantiepakket dat transport, accommodatie, uitrusting en skilessen inhoudt.

Zwitserland

De eerste Club Med in de sneeuw gaat open in Leysin, Zwitserland waar de GO’s van de zomer, in de winter skiliefhebbers ontvangen. Het opzet is zo succesvol dat het daaropvolgende jaar meteen drie nieuwe “villages” open gaan.
Eens een pionier, altijd een pionier. Club Med innoveert voortdurend en breidt zijn aanbod uit. Met de introductie van de chef de village, letterlijk chef van het (club-)dorp, die aan het hoofd staan van de GO’s, lanceert de club in 1963 één van zijn grootste vernieuwingen. Met zijn (of haar) unieke en onconventionele persoonlijkheid is hij of zij de ziel van het clubdorp. Het is niet ongewoon dat vaste klanten hun bestemming kiezen in functie van hun favoriete Chef de Village.

Club med mini club

Een club voor de kids

De alleenstaande en jonge koppels die sinds het begin lid zijn van Club Med zijn ondertussen getrouwd en hebben kinderen. Als in 1967 de mini club wordt toegevoegd aan de vakantiedorpen, wordt de club een begrip bij de gezinnen. Ouders en kinderen kunnen zo samen en toch apart genieten van hun vakantie.

Club Med blijft wereldwijd groeien.

Om in te spelen op de steeds veeleisender GM’s, besluit de Club Med de richting van de luxe uit te gaan. Bestaande clubdorpen worden gerenoveerd en geüpgraded en er komen nieuwe exotische bestemmingen bij. Daarnaast breidt de Club uit met privé villa’s en chalets op uitzonderlijke locaties zoals de Eco Nature Villa’s in de Malediven of de Chalets Valmorel geïnspireerd op de natuur in de Franse Alpen om in alle privacy en luxe te genieten van wat Club Med te bieden heeft.

Voor meer info: www.clubmed.be

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!