- ca. 150 g prei
- ca. 170 g venkel
- ca. 100 g brocoli
- ca. 100 g knolselder
- een handvol diepvries erwtjes
- 1/2 groene paprika
- 1 ajuin
- 3 à 4 groentebouillon blokjes
- peper
- 3 liter water
- Kuis de groenten en snijd in kleinere stukjes.
- Doe alles in een grote pot, zet onder met water.
- Voeg groentebouillon blokjes toe.
- Kruid met peper.
- Zet een deksel op de pot en breng aan de kook, laat 40 minuten koken.
- Mix de soep.
Voor de balletjes:
- 250 g gehakt
- paprikapoeder
- enkele druppeltjes worchestersaus
- zout (let op met zout als het gehakt al gekruid is)
- nootmuskaat
- peper van de molen
- Meng de kruiden onder het gehakt.
- Draai er balletjes van.
- Breng een pot met water aan de kook, voeg de balletjes toe, als het water terug aan de kook komt zijn de balletjes klaar.
- Giet af en voeg bij de gemixte soep.