De Belg zweert bij traditie tijdens de feestdagen. Samen zijn met familie en/of vrienden, met z’n allen aan tafel, herinneringen ophalen en cadeaus geven: het is voor de meerderheid iets dat in huiselijke kring moet gebeuren. 93 procent van de Belgen viert Kerst daarom thuis of bij familie. Slechts 1 procent gaat op restaurant en 2 procent vertoeft met de feestdagen aan de Belgische kust, in de Ardennen of het buitenland.

Het traditionele kerstdiner ligt tot op vandaag bij de meeste Belgen erg in lijn met wat onze grootouders serveerden. Zo kiest 1 op 3 voor vis of schaaldieren als voorgerecht, gevolgd door soep (26%), paté, terrine en foie gras (21%) en garnaal- en/of kaaskroket (18%). Als hoofdgerecht serveren we het liefst kalkoen of ander gevogelte (26%). Wildgerechten, gourmet en fondue (23%) komen op een verdienstelijke gedeelde tweede plaats.

Minst populair zijn vis of schaaldieren als hoofdgerecht (9%). Een traditionele kerststronk of gebak als dessert blijven het populairst bij de Belgen. Bijna 1 op 2 sluit het kerstdiner daarmee af. Ijs (28%), chocolade- of andere mousses (17%) en kaas (7%) volgen op grote afstand.

bron: Lidl

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!