Voor ongeveer 12 brioches
– 450 g bloem
– 1 zakje gedroogde gist (11 g)
– een aardig snuifje zout
– een paar druppeltjes vanille essence
– 2 eierdooiers
– 1 ei
– 185 ml lauwwarme melk
– 150 g goede boter (geen margarine)
– 80 g suiker

Zeef de bloem boven een kom, meng er de gist met een klopper goed door en maak er een kuiltje in, doe het zout, suiker, eierdooier, ei, vanille essence en melk in het kuiltje. Kneed het deeg goed door, voeg de zachte boter toe en kneed met de mixer met de kneedhaken, op de hoogste stand tot je een elastisch en glanzend deeg krijgt. Dek het deeg goed af met een doek en laat het 3 uur in de koelkast rijzen, kneed het nog eens goed door, en laat nadien nog eens 12 uur in de koelkast rijzen. Maak bolletjes van ca 60 g doe ze in beboterde briochevormpjes. Laat de brioches afgedekt rijzen tot twee keer zo hoog zijn, klop een eigeel los met wat melk en bestrijk er de bovenkant met, bak ze in voorverwarmde oven op 200° in ca 20 minuten. Doe ze uit hun vormpje en laat ze afkoelen.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!