Meer riz condée dan gewone rijstpap. Is wat frisser en past wat meer bij de zomer, gezien de weersverwachtingen voor dit weekend….

– 150 gr dessertrijst
– 200 gr abrikozencompote
– 2 jonagold-appelen
– 4 gedroogde abrikozen
– 75 gr rietsuiker
– paar druppeltjes vanille-essence
– 6 dl volle melk
– 1 dl room
– 1/4 capsule saffraan
– snuifje zout
– klontje boter

Schil de appelen, verwijder het klokhuis, en snijd in blokjes, stoof 10 minuten aan in een klontje boter.
Breng de melk aan de kook met enkele druppeltjes vanille-essence, saffraan en snuifje zout, voeg de rijst toe en laat ca 40 minuten (bekijk even aangegeven tijd op verpakking van de dessertrijst) zachtjes koken onder deksel en roer regelmatig!
Voeg nu suiker, gestoofde appelblokjes en room toe. Doe de rijstpap in aparte potjes en laat een aantal uur in de koelkast staan.
Mix de abrikozencompot tot coulis, snijd de gedroogde abrikozen in fijne reepjes, giet de coulis over de rijstpap en bestrooi met de reepjes gedroogde abrikozen.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!