Kippenbouillon

Basis voor soepen en sauzen, je kan de kippenbouten vervangen door een soepkip, of als ze dat niet hebben zal een gewone kip ook wel lukken.

2 kippenbouten
1 prei
1 wortel
1 selder
1 ui
een blaadje laurier
peterselie(stengels)
tijm
2 koffielepels zout
peper van de molen

Kuis de groenten, en snijd ze in grove stukken, doe de groenten, kippenbouten in een kookpot van 3 l. Voeg zoveel water toe dat alles mooi onder staat, voeg zout, peper, tijm, laurier, peterselie toe. Breng de bouillon aan de kook en laat de bouillon 2 uur trekken op een matig vuur. Giet de kippenbouillon nadien door een zeef en haal het vlees van de bouten.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!