Dit recept heb ik gemaakt met verse pasta met spinazie.
Het gaat natuurlijk even goed met gekochte lasagne. Kijk dan even op de verpakking hoe lang je de pasta moet voorkoken. Er bestaat ook pasta die je niet moet voorkoken en in de oven gaart maar ik ben daar niet zo zot van. Om mijn pastadeeg te snijden gebruik ik mijn pizzamesje (zie foto).

Voor pastadeeg:
– 60 gr gehakte spinazie (diepvries)
– 300 gr bloem
– 2 eieren
– 1 afgestreken theelepeltje zout

Voor de bolognesesaus:
– 1/2 rode paprika
– 1wortel
– 2 sjalotten
– stukje courgette
– 6 champignons
– 200 gr gehakt
– 1/2 blik gepelde tomaten in stukjes
– 70 gr tomatenpuree
– 1 teentje geperste look of 2 cm lookpasta
– 1/2 blokje kippenbouillon
– olijfolie
– oregano

gratineren:
– paneermeel
– gemalen kaas

kaassaus:
recept kan je hier terug vinden, maar maak de helft.

pastadeeg:
Doe de bloem in een grote mengkom en maak er een kuiltje in, doe er de eieren, spinazie en zout in en meng. Kneed nadien op een werktafel in 8 minuten tot een soepel deeg. Laat 30 minuten onder een handdoek rusten. Draai nadien pastavellen door een pastamachientje (bij mij tot op stand 6) en kook ze in ruim water in 4 minuten gaar en verfris onmiddellijk onder koud water.

bolognesesaus:
Kuis de groenten en snijd in blokjes, zie dat je ongeveer 300 gr groenten hebt. Neem een kookpot en giet er een scheutje olijfolie in. Voeg het gehakt toe, bak en prak fijn. Voeg de groenten toe en laat even meestoven. Giet het 1/2 blikje gepelde tomaten, het blikje tomatenpuree, look, oregano, kippenbouillonblokje toe en als je ziet dat de saus te droog is, voeg een scheutje water toe. Laat 5 minuten sudderen.

Schik nu in een ovenschotel: een laagje lasagne dan een laag bolognesesaus terug lasagna, dan een laag kaassaaus, terug lasagne… en eindig met een laag kaassaus die je bestrooit met gemalen kaas en wat paneermeel. Bak de lasagne af in een voorverwarmde oven van 180 graden in ca 30 minuten. Gratineer eventueel nog even onder de grill.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!