Voor 6 personen:

Voor het gehaktbroodje:

  • 1 kg gehakt
  • 2 koffielepels mosterd
  • 1 koffielepel gehakte peterselie
  • 2 eieren
  • 50 g paneermeel
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 1 ajuin
  • zout en peper naar smaak
  • Maggi aroma
  1. Pel en hak de ajuin zeer fijn. 
  2. Meng het gehakt met de eieren, mosterd, peterselie, paneermeel, paprikapoeder, ajuin, peper en zout.
  3. Deel het gehakt in twee en vorm er broodjes van.
  4. Leg ze in een ovenschaal en strijk de bovenkant glad met een natte hand.
  5. Doe wat van het aroma in een potje en strijk er de bovenkant van de gehaktbroodjes mee in.

Voor de saus:

  • 4 eetlepels ketchup
  • 1 blik 400 g gepelde tomaten (in stukjes)
  • 200 ml water
  • 1/2 bouillonblokje (runds) 
  • peper van de molen naar smaak
  1. Meng dit alles goed door elkaar.

Afwerking:

  1. Giet de saus rond de gehaktbroodjes.
  2. Bak de de gehaktbroodjes in een oven van 180°C in ca. 60 minuten. Kerntemperatuur 80°C.
  3. Roer af en toe de saus wat om. Voeg indien nodig een beetje water toe.

Lekker met puree!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!