maredsousjuniorchef.be.
De monniken in de Abdij van Maredsous kregen afgelopen vrijdag zes studenten van twee Belgische hotelscholen op bezoek. Drie student koks in opleiding van de provinciale school Saint Ghislain en drie studenten van de gastronomische school Ter Groene Poorte in Brugge strijden om de lekkerste boterham. De zes studenten kregen de opdracht een creatief alternatief uit te werken op de klassieke Belgische boterham met kaas. De kazen van Maredsous staan centraal in het gerecht. De studenten strijden om de eer van hun school maar winnen ook een diner in een Belgisch sterrenrestaurant naar keuze. De monniken van de abdij van Maredsous kunnen als eerste hun creaties proeven en nadien kan er massaal gestemd worden voor de verschillende Junior Chefs op de Maredsouscheese facebook pagina. In totaal werden er per school 18 gerechten bereid zoals bourgondische brunch boterhammen, zakouski-boterhammen als apéro, een zoete versie voor de high-tea, enzovoort. Alle recepten van de zes jonge chefs zijn terug te vinden op de website Stemmen op de chefs kan nog tot en met maart 2015 via Facebook.
Foto’s: ©Rob Mitchell