Voorgerecht voor 4 personen.

Voor het pasta deeg:

  • 300 g bloem (semola di grano duro)
  • 3 eieren
  • 1/2 koffielepel zout
  1. Kneed de bloem, eieren, zout ca. 10 min tot men een soepel deeg bekomt.
  2. Rol het deeg tot een bal en dek af met een vochtig doek.
  3. Laat 60 minuten rusten.

Voor de vulling:

  • 200 g jonge spinazie
  • 250 g ricotta
  • 1 versnippert sjalotje 
  • olijfolie
  • peper en zout
  1. Was de jonge spinazie en droog.
  2. Doe een scheutje olijfolie in een pot en stoof de versnipperde sjalot even aan zonder kleuren.
  3. Voeg de spinazie toe en laat slinken.
  4. Hak de spinazie (in de pot laten) eventueel een beetje fijner.
  5. Voeg de ricotta toe en breng op smaak met peper en zout.
  6. Laat even afkoelen.

Voor de ravioli en boter saus:

  • Wat goede boter en enkele blaadjes fijn gesneden basilicum
  • vers geraspte Parmezaanse kaas
  1. Rol het deeg uit en steek er rondjes uit.
  2. Doe op elk rondje een beetje ricotta vullingen vouw dicht.
  3. Neem een pot met ruim licht gezouten water met een scheutje olijfolie.
  4. Breng het water aan de kook voeg de ravioli toe en laat ca. 3 à 4 minuten zachtjes koken. 
  5. Smelt voor de saus de boter en voeg de basilicum toe.
  6. Serveer met de Parmezaanse kaas.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!