Voor ca. 12 loempia’s:

  • 2 kipfilets
  • pak loempiavellen 21cm op 21cm
  • zakje sojascheuten (taugé)
  • oestersaus
  • lichte sojasaus
  • currypoeder
  • peper en zout
  • 40 g maïzena, opgelost in water
  • arachideolie
  1. Spoel de sojascheuten.
  2. Snijd de kip in blokjes.
  3. Doe een scheut arachideolie in een pan en bak de kip aan.
  4. Kruid met peper en zout.
  5. Voeg de sojascheuten toe.
  6. Voeg een scheutje sojasaus en oestersaus toe.
  7. Kruid met currypoeder.
  8. Bak even op en laat in een vergiet afkoelen.
  9. Neem een loempiavel doe er ca. 2 eetlepels vulling op.
  10. Bestrijk de randen met het maïzena-papje.
  11. Plooi dicht en rol op.
  12. Neem een tweede vel: bestrijk de randen eveneens met de opgeloste maïzena.
  13. Leg de reeds geprepareerde loempia in het midden, plooi dicht en rol op.
  14. Maw je gebruikt 2 loempiavellen om 1 loempia te maken.
  15. Lekker met zoetzure saus of currysaus.

Kijk even bij vietnamese-loempia’s voor meer tips.

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!