Voor 10 à 15 vleeskroketten:

  • 300 g rundsstoofvlees
  • 1 stengel selder
  • 1 ajuin (grof gesneden)
  • 2 grof gesneden wortelen
  • peterselie, tijm, 1 blaadje laurier (kruidentuil)
  • 60 g bloem en 60 g boter voor de roux
  • snuifje gemalen foelie
  • scheutje sojasaus
  • paar druppeltjes worcestersaus
  • peper en zout
  • een 1/2 blokje bouillon (groenten)
  • 10 cl room
  • bloem, eiwit, paneermeel voor het paneren
  • 1 koffielepel gehakte peterselie
  1. Doe het vlees samen met de groenten en kruidentuil in gezouten water (zet juist onder) en laat 2u30 zachtjes pruttelen.
  2. Maak een roux met de bloem en boter.
  3. Giet af maar houd de bouillon bij. Trek het vlees uit elkaar.
  4. Zeef de bouillon en breng aan de kook.
  5. Voeg er het 1/2 bouillonblokje aan toe.
  6. Bind de bouillon al roerend met de roux. Laat even doorkoken maar blijf roeren met een klopper.
  7. Voeg er de room, sojasaus, worcestersaus, snuifje gemalen foelie en peterselie aan toe.
  8. Kruid met peper v/d molen en eventueel zout.
  9. Stort de massa in een ovenschaal en laat een nacht opstijven in de koelkast.
  10. Rol er kroketten van en wentel ze door de bloem, het losgeklopt eiwit en dan door het paneermeel.
  11. Haal ze dan nog eens door het eiwit en het paneermeel (= dubbel paneren).
  12. Bak de kroketten in frituurvet van 180° C in 2 à 3 minuten.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!