• 1/2 rode, groene en gele paprika
  • 1 ajuin
  • 1 teentje look
  • 5 eetlepels ketchup (tomaat)
  • 1 klein blikje tomatenpuree (70g)
  • 10 cl water
  • 1/4 bouillonblokje (kip)
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1 koffielepel aardappelzetmeel, opgelost in 40 ml water
  • 2 koffielepels hot chilisaus (kan je eventueel vervangen door een beetje sambal, paar druppeltjes tabasco)
  • 25 g zoetzure augurk
  1. Kuis de paprika’s en snij in kleine blokjes.
  2. Snijd de augurk eveneens in blokjes.
  3. Pel de ajuin en versnipper.
  4. Stoof de paprika’s en ajuin 5 minuten in .olijfolie (zonder kleuren).
  5. Pel het teentje look en hak zeer fijn.
  6. Doe ketchup, water, look, tomatenpuree, chilisaus, 1/4 bouillonblokje, azijn en suiker in een kookpot en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
  7. Roer af en toe met een klopper.
  8. Bind met aardappelzetmeel en warm nog even goed door.
  9. Voeg paprika, ajuin en augurken toe en laat afkoelen.

Lekker bij fondue, barbecue…

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!