Aardbeien zijn lekker zoet en nu volop verkrijgbaar. Deze aardbeien heb ik gekocht aan een “fruitstalletje” en ze waren bijzonder vers. Zo hoort het ook. Als je de aardbeien wil wassen doe het dan vlug in ijskoud water en laat het steeltje eraan. Anders neemt de aardbei te veel water op en verliest ze aan aroma. Je kan ze bewaren in de koelkast maar eet of verwerk ze zo vlug mogelijk.

Maak voor deze taart eerst een cake

  • 1/2 kg verse aardbeien
  • 125 g suiker
  • 250 g volle yoghurt
  • 2 eiwitten
  • 5 blaadjes gelatine
  • 1 citroen of een 1/2 grote
  1. Week de gelatineblaadjes in wat koud water.
  2. Mix 250 g aardbeien fijn en schep er de yoghurt door.
  3. Klop de eiwitten stijf en voeg er in 3 keer de suiker aan toe.
  4. Pers de citroen uit en warm op in een steelpannetje zonder koken.
  5. Knijp de gelatine uit en los het op in het citroensap.
  6. Giet het bij de aardbeienyoghurt en meng het er goed door.
  7. Schep er het stijfgeklopte eiwit onder.
  8. Neem een ronde hoge vorm van ca 20 cm en bekleed de rand en onderkant met bakpapier.
  9. Snij plakjes cake van 1 cm en beleg er de onderkant van de vorm mee.
  10. Snij de rest van de aardbeien in twee en schik met de platte kant naar onder op de cake. Hou er nog enkele opzij om te garneren.
  11. Schep er nu de aardbeienmousse over en laat een nacht opstijven in de koelkast.
  12. Garneer met een muntblaadje en een halve aardbei.
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!