De monniken in de Abdij van Maredsous krijgen op 9 januari zes studenten van twee Belgische hotelscholen op bezoek. Drie student koks in opleiding van de provinciale school Saint Ghislain en drie studenten van de gastronomische school Ter Groene Poorte in Brugge strijden om de lekkerste boterham. De zes studenten kregen de opdracht een creatief alternatief uit te werken op de klassieke Belgische boterham met kaas. De kazen van Maredsous staan centraal in het gerecht. De studenten strijden om de eer van hun school maar winnen ook een diner in een Belgisch sterrenrestaurant naar keuze. De monniken van de abdij van Maredsous kunnen als eerste hun creaties proeven en nadien kan er massaal gestemd worden voor de verschillende Junior Chefs op de Maredsouscheese facebook pagina. In totaal werden er per school 18 gerechten bereid zoals bourgondische brunch boterhammen, zakouski-boterhammen als apéro, een zoete versie voor de high-tea, enzovoort.

Hierbij een Aperitiefhapje van Judith Verschaeve:

Een zakouski boterham met Maredsous Fagotin

Voor 6 zakouskis :

  • Maredsous Fagotin Tradition
  • 2 stuks ovenkoek (Pan Bagnat)
  • 1 venkel
  • 1 radijs
  • 1 komkommer
  • 2 uien
  • 50 gram suiker
  • 1 sneetje gerookte zalm
  • Honing

Snij de uien in kleine stukjes en stoof ze in een pan met een beetje water en wat suiker. Laat vervolgens afkoelen. Snij de Bagnat broodjes in twee en snij rondjes uit het onderste deel. Smeer wat honing op de broodjes, en leg er daarna de gestoofde uienmengeling op. Snij rondjes uit het plakje zalm en leg die vervolgens op de uien. Plaats daarboven ook een stukje Fagotin van ongeveer 1 cm dik. Snij tenslotte de radijs en komkommer in fijne rondjes. En leg ze op de Fagotin. Werk af met wat dille.

Tip van de chef : deze zakouskis zijn in perfecte harmonie met de frisse licht-bittere afdronk van het abdijbier Maredsous Blond (6% ALC).

 

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!