Als F1-fan kon ik me geen betere dag wensen dan vorige zaterdag. Ik kreeg via Pravda de kans om deel uit te maken van een groepje genodigden voor de qualifying sessions en een blik achter de schermen bij Williams Martini Racing. F1 volg ik al op de voet sedert de jaren dat onze landgenoot Thierry Boutsen bij het Team Williams furore maakte. Op het puntje van mijn stoel volg ik alle races en laat ik er menig familiefeest of uitstapje voor vallen. Een constante op het scherm én ver van mijn bed zo leek het, zijn de coureurs, de teambazen en de pit. In mijn verbeelding een wereld vol glitter en glamour waar een simpele ziel niets te zoeken heeft. Zaterdag werd een droom werkelijkheid om als genodigde van het Williams Racing Team alles van nabij te kunnen volgen. Samen met de andere genodigden, o.a. Kobe Ilsen, Stef Bettens, Michael Roskam en Joke Van de Velde maken we na de indrukwekkende qualifying sessies kennis met het heiligdom der heiligdommen, het bonkende hart van de F1, de garage van het team.
We moeten ons bewegen achter rode lijnen maar kunnen de mecaniciens aan het werk zien. Een bolide wordt onder handen genomen en op mijn vraag hoeveel zo’n front van een F1-wagen wel weegt kan en mag men jammer genoeg niet antwoorden. Ik zou wel eens informatie kunnen overdragen aan een concurrerende renstal ;-)! Ik maak een praatje met de mecanicien die tijdens de pitstop van de F1 het pistool van het rechter voorwiel bedient.

Nadien worden we ontvangen in de motorhome van de renstal zelf. Denk hierbij niet aan een motorhome waarmee de gemiddelde Belg op vakantie rondreist. Beeld je gerust een chique villa met 2 verdiepingen en dakterras in. Het weer verplicht ons voornamelijk binnen te vertoeven maar absoluut de moeite waard dit van nabij te kunnen aanschouwen.

Als klap op de vuurpijl ontmoet ik coureurs Filipe Massa en Valteri Bottas. Massa gaat al enkele jaren mee en maakt een eerder nerveuze indruk. Bottas is iets ontspannender en komt losser over. Hij timmert mooi aan de weg en daags nadien kan hij een knappe 3de plaats in de wacht slepen. Van hem horen we in de toekomst zeker meer.

Cocktails met de nodige Martini ontbreken uiteraard niet. Susie Wolff (testpiloot voor Williams Racint Team) geeft ons in een masterclass de geheimen prijs van de cocktail “Eau Rouge”. Kijk onderaan voor het recept!
Ze geeft uitleg bij het bereiden ervan en staat ons nog welwillend te woord achteraf. Ze mengt zich onder de gasten en geeft een kijk op haar leven in de F1.

Een ontmoeting die me echt raakte en die me onmogelijk leek was deze met Sir Frank Williams. Terwijl de andere gasten zich de cocktails laten welgevallen, kan ik het niet laten hem op te zoeken. Een assistent vraagt me even te wachten maar verzekert me dat ik Sir Williams zeker kan spreken. Na luttele seconden mag ik naar hem toe. De babbel die we hebben is zeer gemoedelijk te noemen. Sterallures of iets van dien aard heeft de man absoluut niet. Geïnteresseerd vraagt hij naar mijn bezigheden. Hij wil zich er ook van verzekeren dat de foto die de assistent van ons beide nam goed is. Niet of hij er goed opstaat maar of ik dat doe. Een aimabel man met de nodige zin voor humor.

Als ik me terug bij het gezelschap begeef, trippelen ook zij de trap af om met Frank Williams op de foto te kunnen. Je ontmoet namelijk niet elke dag een man van zijn kaliber.
De dag loopt stilaan ten einde en na een groepsfoto keren we huiswaarts. Voor mij een dag en een ervaring om niet te vergeten! De F1 heeft een klein tipje van de sluier opgelicht en ik kan alleen maar concluderen dat die wereld enorm betoverend en vreemd aandoet maar waar mensen deel van uitmaken die net zoals jij en ik vol passie door het leven gaan!
Bedankt Pravda, Martini Belgium en Team Williams voor deze ervaring!!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!