Charmant & erfgoed

Vermoedelijk ontstond in 1797 een stopplaats voor reizigers en hun paarden. De herberg met stallingen of de zogenaamde ‘Afspanning’ was een rustplaats, een plek om te eten, te drinken of overnachten. Vanwege de historische waarde van de herberg, werd het gebouw in 2007 opgenomen in de inventaris voor Onroerend Erfgoed. Het historisch gebouw is charmant en is gelegen op een fantastische locatie in het centrum van Brasschaat en op een boogscheut van het centrum van Antwerpen en de haven. Het moderne boetiekhotel trekt zakelijke gasten aan die vlakbij de Antwerpse haven willen verblijven. Maar ook fietsliefhebbers en citytrippers kunnen in De Kroon terecht. Het is in Brasschaat genieten van de groene rand, vlakbij een stad Antwerpen.  De afspanning werd de afgelopen weken volledig vernieuwd: zowel het interieur als de kaart werden aangepakt. ‘De Kroon’ is vandaag een modern hotel met vijftien kamers, vergezeld van een Belgisch-Frans restaurant, een brasserie en een café.

Ontmoetingsplaats

De vennoten van Velvet Group hebben al tientallen jaren ervaring in de horeca wereld en dat blijkt ook uit het succes van hun bars & restaurants in Antwerpen: Danieli Il Divino, Umami, Umami The Bar, Soho, Roxy en Strantwerpen. Nu richten zij zich ook op de hotelgasten. De Kroon beschikt namelijk over 15 hotelkamers en 4 appartementen.  Naast de hotelgasten, zijn de inwoners van Brasschaat zeker zo belangrijk. Iedereen kan vanaf vandaag terecht in De Kroon voor een frisse pint op het terras of  in het café, kan een hapje eten in de brasserie en kan genieten van de Belgisch Franse keuken met zeevruchtenbar in het vernieuwde restaurantgedeelte.  Bezoekers kunnen elkaar hier ontmoeten voor een zakelijke bespreking of een familie-uitje, het is een gezellige ontmoetingsplaats voor iedereen.

Licht, fris & WIFI

Het interieur werd stevig onder handen genomen. Het restaurant kreeg extra licht dankzij de nieuwe vensters in het dak. Muren, plafonds, houten latten kregen allemaal een laag witte verf. In de hotelkamers werd alles vernieuwd: sanitair, betegeling, vloeren en ze werden voorzien van comfort anno 2013. Het restaurant werd uitgerust met een grote zeevruchtentoog en in de zaal werden comfortabele zetels geplaatst. De authentieke elementen zijn bewaard gebleven maar de zaak is nu heel fris, licht en ruim en zo uitgerust dat iedereen, van de kok tot het zaalpersoneel en de hotelreceptioniste de gasten perfect op hun wenken kan bedienen.

Hotel: 24/7 | Pub: Open iedere dag vanaf 7:00 u. Zaterdag en zondag vanaf 8:00 u. | Brasserie:  Elke dag vanaf 11h30 tot 17h30 | Restaurant: Iedere dag van 11h30 tot 22:00 u.

Afspanning de Kroon
Bredabaan 409
2930 Brasschaat
tel: +32(0)3 652 09 88     
fax: +32(0)3 653 25 92
info@dekroon.be
www.dekroon.be

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!