Almdudler

Heel wat Gentenaars, maar ook mensen van ver buiten Gent zijn het erover eens: de Gentse Feesten moet je minstens een keer (per jaar) meegemaakt hebben. De Gentse Feesten zijn een feest voor iedereen, vol goede bands, lekker eten en een overweldigende ambiance die je nergens anders kan vinden. De karaktervolle stad is eind juli thé place to be. Ook dit jaar komt Gent weer met uitgebreid entertainment op de proppen. Naast de usual places, zoals de Korenmarkt, Sint-Jacobs, Baudelo en de Vlasmarkt waar traditiegetrouw tot in de vroege uurtjes gefeest wordt, besteedt de stad deze editie extra aandacht aan gezinnen met kinderen. Zij kunnen rekenen op een knettergekke beestenboel.

Beestenboel is een nieuw initiatief op de Oude Beestenmarkt. Elke dag wordt dit plein van 14u tot 22u omgetoverd tot een gezellig, veilig kinderoord waar gezinnen kunnen ontsnappen aan de drukte en quality time met de Kinderen kunnen beleven. Het plein zal overdag omgeven zijn met veel groen en lounge zetels aan het water. Ideaal dus om te relaxen en te genieten van elkaar. Er zullen tal van activiteiten plaatsvinden, denk maar aan grime, petanque, kubbing, tafeltennis,… Ook aan de allerkleinsten is gedacht. Tussen 15u30 en 16u30 kunnen zij genieten van een leuke act met goochelaars en circusacrobaten. Jouw (b)engeltjes zullen zich dus niet snel vervelen.

Terwijl de kinderen zich helemaal uitleven, kunnen de ouders zich ontspannen op de leuke terrasjes die voorhanden zijn. Must visit? De chalet van Almdudler. De natuurlijke kruidenlimonade uit de Alpen is de ideale dorstlesser voor groot en klein. Het nostalgische drankje staat voor een instant vakantiegevoel en doet je wegdromen naar jouw mooiste herinneringen.

 

Almdudler heeft dan ook een erg mooi verhaal. Op 17 oktober 1957, wanneer de uitvinder, de heer Klein, de eerste flesjes Almdudler in Wenen afvult, geeft hij die cadeau aan zijn vrouw. Hij laat zich inspireren door de kruidenrijkdom van de Alpen en wil haar in een klein flesje laten proeven van het levensgevoel van de bergen. De naam Almdudler is dan ook een afgeleide van de uitdrukking ‘Auf der Alm dudlen’, Weens voor ’op de Alpenweide jodelen’. Een romantisch liefdesverhaal, dat resulteerde in een geheim succesrecept waarin je de liefde letterlijk proeft. Het koppel op de flesjes van Almdudler (Marianne en Jacob) staat symbool voor de liefde van meneer Klein voor zijn vrouw.
Almdudler
Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!