We kijken al meer dan een jaar uit naar de aanschaf van een nieuwe wagen. Na jarenlange trouwe dienst aan onze Fiat, is het echt tijd om het tij te keren. Ons gezin bestaat na al die jaren uit 2 volwassenen, een puber en een (bijna) tiener. De aankoop van een goede en betaalbare gezinswagen is dan ook evident. Na veel wikken en wegen kiezen we voor een Skoda. Een gezinswagen aankopen, neemt een serieuze hap uit het budget. Vandaar dat we ook niet onbezonnen aan dat verhaal beginnen maar nauwgezet info opzoeken, prijzen vergelijken en een testrit maken. Bij 1 van die testrits moeten we nadien online een code invullen met de mogelijkheid een weekend Praag te winnen.  Samen met 3 andere koppels winnen we de wedstrijd. Zo mochten we het voorbije weekend niet alleen kennis maken met het voor ons onbekende Praag maar krijgen we de kans met een nieuwe Skoda Octavia rond te toeren ook. Het toeval wil dat we de week voordien de knoop doorhakten en de auto van onze dromen bestelden ook. Alsof het zo moest zijn. Ons weekend start met een perfecte vlucht van Brussels Airlines vanuit Zaventem. Op een dik uur zijn we op de bestemming. Skoda-medewerkers uit Praag (de thuisstad van de Skoda uiteraard) wachten ons op en voorzien ons van een spiksplinternieuwe Skoda Octavia, amper 3000 km op de teller. Geruisloos en op het gemak rijden we naar Hotel Josef, een designhotel op de grens van de oude stad en de Joodse wijk. We arriveren om 19u. We dineren in Hotel Barcelo en maken nog een snelle wandeling door de oude stad. Moe en voldaan keren we naar het hotel terug en nemen onze welverdiende nachtrust tussen de lakens in de Superior De Luxe Balcony-room met kingsize bed, kluisje, Nespresso machine, badkamer met Korres-producten, WIFI,…Skoda legt ons overduidelijk in de watten. Daags nadien, trekken we, na een uitgebreid ontbijt (zelfs mogelijkheid tot à la carte bestellen) de stad in.

We bezoeken de trekpleisters van Praag en zijn duidelijk niet de enige toeristen in de stad. Het is bewolkt maar er valt geen druppel regen. Ons hoor je dus niet klagen. We passeren het plein in de oude stad met de Theynkerk en zijn net op tijd om het astronomisch uurwerk aan het werk te zien. We vervolgen onze tocht en maken een wandeling over de Karelsbrug (met adembenemend uitzicht) en wandelen verder richting St. Vituskathedraal. Alvorens de klim omhoog te maken, rusten we uit bij Leone & Anna. Een restaurant/bar met de Praagse sfeer van weleer. Een lichte lunch kunnen we wel gebruiken. Samen met de obligatoire Pilsner Urquelle bestellen we gebakken aardappeltjes met pikante crèmesaus. Om duimen en vingers bij af te lekken.

Onze wandeling zet zich voort en na een stevige klim bereiken we het Aartsbisschoppelijk paleis. Een adembenemend zicht over de stad rijker, nemen we een kijk in de kathedraal. Jammer genoeg ontbreekt ons de tijd om deze uitgebreid te bezoeken. Een prachtig beschilderd glasraam van o.a. Mucha kijkt ons aan. We beslissen toch rechtsomkeer te maken en de kathedraal volledig te bezichtigen bij een volgend bezoek aan de stad. De terugtocht zetten we in via de kronkelstraatjes richting Karelsbrug. Onderweg komen we stemmige muziek tegen in de vorm van straatmuzikanten met trompet, een violist,…En nog mooier: de zon breekt door. Na een grijze dag doen deze zonnestralen deugd. De stad ziet er nog mooier en sprookjesachtiger uit.

Dat reclame zijn werk doet, bewijst het feit dat we op basis van een artikel in een magazine, reserveren in Chestr. De receptionist maakt de reservatie en tegen 21u30 worden we er verwacht. Gezien de reviews op internet zijn onze verwachtingen hoog gespannen. Onze wandeling naar plaats van bestemming wordt opgeluisterd door een klim naar het Nationaal Museum via de grote en brede Boulevard (met zijn 60 meter de breedste van Europa). Het is donker en het statige museum wordt prachtig belicht en steekt trots uit alsof het over de boulevard heerst.

We weten dat we in de buurt zijn want Chestr bevindt zich naast het museum. Het restaurant is gespecialiseerd in rundbereidingen. Dit kan ook het interieur niet ontkennen. We wanen ons in een grote slagerij. De runderen hangen achter glas aan het haakje te wachten op versnijding. Toch doet het restaurant niet kil aan. Een zacht licht en dito muziek vullen de zaal. De bediening is professioneel en behulpzaam, de chef dient hoogst persoonlijk de bereidingen op.  We nemen een 3-gangenmenu en voor nog geen € 25,00/pp hebben we een uitgebreide en heerlijke maaltijd. Afsluiten doen we met huisgemaakt chocolade-ijs. Beklagen doen we het ons niet. Ons weekend kan niet meer stuk.

Daags nadien beslissen we de Joodse wijk aan te doen. Ons stadsplan vergeten we in het hotel. Bijgevolg vinden we de highlights daar niet. De Joodse synagoge en bezoek aan het grootste Joodse kerkhof stonden op het programma maar zal dus voor een volgende keer zijn. Anderzijds belanden we wel in achterafwijkjes waar het communisme van weleer nog voelbaar is. Spijt hebben we van deze onverwachte wandeling niet.

Als lunch nemen we een pasta in de hoofdstraat van de Oude Stad. Ook deze beantwoordt aan alle verwachtingen: kraakvers en lekker bereid. Na ons heerlijk verblijf in de stad worden we met een busje aan het hotel opgepikt. Onze Skoda’s mogen we er achter laten. Onze terugvlucht verloopt iets minder voorspoedig. Na een rejected take-off bereiken we, door de alertheid van de piloot, alsnog Brussel. Opa en de kinderen staan ons op te wachten. Oma kookt en zorgt nog voor een after-party bij ons thuis. Wij genieten na van een “Amazing Weekend” en bedanken daarvoor graag de medewerkers van Skoda, de medewerkers van Hotel Josef en onze ouders voor de opvang van de kinderen

Mis onze nieuwsbrief niet!

Mis onze nieuwsbrief niet!

Ontdek maandelijks onze nieuwste recepten, nieuwtjes, reviews en travel posts!

U heeft zich ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Pin It on Pinterest

Delen

Deel dit recept (bericht) met je vrienden!

Delen

Deel dit bericht met je vrienden!